Silivri’de Kızına İşkence Edilen Anne: ‘Hayatından Endişeliyim’

İşkence yok denilen Silivri 9 No’lu cezaevinde, tek böbreği olan mahkûm Aysu Baykal’ın gardiyanlar tarafından feci şekilde darp edildiği ortaya çıktı. BirGün’e konuşan Aysu Baykal’ın annesi Şadiye Baykal, kasıklarına ve beline yediği tekmeler nedeniyle kızının iki gündür kanama geçirdiğini aktardı. Anne Baykal, “Kızıma bir şey olursa bunun sorumlusu ‘işkence yok’ diyen Adalet Bakanlığı ve AKP hükümetidir” diye konuştu.
‘İŞKENCE VAR, BUNU BİLİN’ DEDİ TELEFON KAPANDI
Telefonda cezaevinde işkence olduğunu aktaran Aysu Baykal’ın erkek gardiyanlar tarafından feci şekilde darp edildiği ortaya çıktı. Bu darp sonrası kanama geçiren kızından haber alamadığını belirten anne Şadiye Baykal ise çok endişeli.
Kızı Aysu Baykal ile en son 14 Ekim günü telefonda görüşen anne Baykal, Birgün’den gazeteci Zeynep Kuray’a konuştu. Anne Baykal, “Aysu bana ‘Anne içerde durum çok vahim, işkence var bunu bilin‘ demesiyle telefonun kesilmesi bir oldu” şeklinde konuştu.
DOKTORLAR MÜDAHALE ETMEDİ
Baykal, kasıklarına ve bel bölgesine yediği tekmeler nedeniyle kanama geçiren kızının hastaneye kaldırıldığını ancak doktorların “Biz burada müdahale edemeyiz, kadın doğuma götürün” uyarısına rağmen hücresine geri götürüldüğüne dikkat çekti. Cezaevini defalarca aramasına ancak hiçbir bilgi edinemediğinden yakınan anne Baykal, “Cezaevini en son dün aradım. Kızımın darp edildiğini belirtmem üzerine utanmadan bana ‘Hak etmiştir ki yapmışlar’ cevabını verdiler” dedi.
BÖBREĞİMİ KIZIMA VERDİM, ŞİMDİ İŞKENCEYLE ONU DA YOK ETMEK İSTİYORLAR
Kızının arkadaşının cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklandığını aktaran Baykal, “Bu nasıl bir adalettir ki cenazeye katılmak hapse atılma gerekçesi sayılabiliyor” ifadelerini kullandı. Kızının tek böbrekle hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden acılı anne, “Aysu tek böbrekle doğdu. Yetersizlik nedeniyle bu tek böbreği de alınınca kendi böbreğimi ona verdim. Şimdi bu tek böbreği de işkencelerle yok etmek istiyorlar. Şu anda hayatından çok endişeliyim” diye feryat etti.