AKP, Terör Finansörlerini Kendi Etrafında Arasın

NAZLI ILICAK
Son paralel operasyonda, hedefte, Cemaat’e yakın olduğu bilinen işadamları var. Aralarında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Başkanı İbrahim Halil Avcı, Florya İşadamları Derneği (FİADER) Başkanı Çetin Ekincioğlu‘nun da bulunduğu 51 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. “Nedir suçlama?” diye bakıyorum… İsnadlar, tek bir cümle ile özetlenebilir: Şüphelilerin himmet adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya’da açılan belirli bir hesaba yatırdığı ileri sürülüyor.
Ne var bunda? Bağış topluyorsunuz ve banka marifetiyle bu bağışı gönderiyorsunuz… Öte yandan 25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmasında da yer alan Abdullah Tivnikli’nin, yıllarca yönettiği Kuveyt Türk Bankası‘nın, IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin finansmanında kullanıldığı iddia ediliyor. TMSF’nin yönetimi altındayken, Arap-Türk Bank‘ın 670 milyon Euro’yu akladığı belirtiliyor. ABD, bu iki iddianın peşine düşmüş vaziyette. Keşke devlet olarak, biz de bu meseleyi ciddiye alsak ve üzerine gitsek. Böylece, hiç değilse, Türkiye Cumhuriyeti devletini temize çıkarırız. Ama hayır… Siz gönüllü teşekküllerin izini sürün. Himmet paralarını takip edip, hiçbir yasadışı işi görülmeyen Bank Asya’ya çökün… Sonra da haraç mezat satın…
Bağış toplamak ne zaman suç olur, onu da söyleyeyim: Eğer o toplanan paraları, ayakkabı kutuları içinde evinize yığmışsanız ya da terörün finansmanı için kullanmışsanız. Ama toplanan paralarla okul inşa edilmiş, fakir fukaraya yardım edilmiş… Buradan ne yasadışı eylem, ne de bir suçlu çıkarabilirsiniz. Akın İpek’e, “terör örgütü finansörü” demeden önce, şöyle dönüp bir çevrenize bakın. Acaba orada Tivnikli’yi veyahut Yasin El Kadı’yı görebiliyor musunuz?
(Özgür Düşünce)