Romanya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’deki vatandaşlarını terör saldırılarına karşı uyardı

Romanya Dışişleri Bakanlığı (MAE), Türkiye’deki Romen vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyardı.

Birçok ülkeden peş peşe gelen Türkiye’yle ilgili terör saldırıları uyarılarına Romanya da eklendi. Dışişleri Bakanlığı (MAE), yayınladığı mesajda Türkiye’deki Romen vatandaşlarının olası terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunarak özellikle İstanbul’daki turistik kalabalık bölgelerden kaçınmalarını istedi.

Türkiye’yi ‘yüksek güvensiz’ ülke olarak nitelendiren Dışişleri Bakanlığı (MAE), İstanbul’da yaşayan veya buraya seyahat eden Romen vatandaşlarına, Beyoğlu, Galata ve Taksim gibi kalabalık turistik bölgelerden kaçınmalarını istedi.

MAE: MECBUR DEĞİLSENİZ TÜRKİYE’YE SEYAHATTEN KAÇININ

Ayrıca İstanbul’da bazı AB üye ülkelerinin ibadethaneleri ve diplomatik temsilciliklerinin hedef alınma riskinin yüksek olduğunu dikkat çeken MAE, “Türkiye risk faktörleri var. Mecbur değilseniz Türkiye’ye seyahatten kaçının.” denildi.

Bakanlık, İstanbul’a seyahat eden vatandaşlarının kendilerini Türkiye’deki konsolosluklara kaydettirerek burada olduklarını bildirmeleri tavsiyesinde bulundu:  www.econsulat.ro 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ TAVSİYELERİ ŞÖYLE:

  • Turistik kalabalık bölgelerden kaçınılmalı,
  • Yerel makamların tavsiyelerine mutlaka uyun,
  • Yerel kitle iletişim araçlarını takip edin,
  • Polis karakollarının yanında uzun süre park etmekten kaçının,
  • Şüpheli paket ve kişilerin olduğu bölgelerde bulunmaktan kaçının,
  • Protesto ve kalabalık olan yerlerden uzak durun,

ÜÇ ÜLKE KONSOLOSLUKLARINI KAPATTI

ABD, İngiltere, Hollanda, Almanya ve Kanada yetkilileri ard arda yaptıkları duyurularda Türkiye’deki vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyarmıştı. Öte yandan saldırı tehdidi nedeniyle; Almanya, Hollanda ve İngiltere, İstanbul başkonsolosluklarını geçici süreyle kapatma kararı almıştı. Amerika Birleşik Devletleri ise mesaj yayımlayarak, olası saldırılara karşı uyarıda bulunmuştu.