ABD’den ‘Takasla’ Gülen’ın İadesini İsteyen Erdoğan’a Cevap: Bu Yolda Gidebileceğimizi Hayal Edemiyorum

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Fethullah Gülen’in ABD ve Türkiye arasında değişim yapılması teklifine karşılık olarak ‘’bu yolda gidebileceğimizi hayal edemiyorum’’ cümlesi ile cevap verdi.
Gülen’in iadesinde bir gelişme yok
Nauert, Fethullah Gülen’in iadesi talebinin Türk hükümeti tarafından ‘birkaç kez yapıldığını’ kaydettikten sonra “biz halen Türk hükümetinin bize sunduğu materyalleri değerlendirmeye ve bakmaya devam ediyoruz. Bu konuda bir yeni gelişme yok. Papaz Brunson’a gelince, Papaz Brunson’ı evine getirmek bizim için çok ciddi bir konu. Bu konuyu Başkan Trump da Erdoğan ile çok uzak olmayan bir zamanda (BM New York ziyaretinde) tekrar açtı. Dışişleri Bakanlığı da Papaz Brunson ile yakından irtibatta. En son Eylül 18’de ziyaret edildi. Biz halen onun serbest bırakılması için uğraşıyoruz. O Türkiye’de haksız yere hapsedildi” dedi.
Amerikalı sözcü Nauert’in Erdoğan’ın sıkça gündeme getirdiği ’85 kutu kanıt gönderdik’ sözlerine verdiği cevapta da, Türk hükümetinden gelen materyallerle ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını söyleyerek, iade konusunda Ankara’ya sevindirecek bir konu olmadığını söylemiş oldu.