İftiracı Büyükelçiye Romen Makamları Ayar Verdi

Romanya’daki eğitim hizmetlerini karalamakta nirvanaya erişen Bükreş büyükelçisi Osman Koray Ertaş‘a, Romen makamlarından tokat gibi cevap geldi. Eğitim Bakanlığı, Romanya’daki okulların Romen kanunlarına göre faaliyet yürüttüğünü hatırlatarak, bir eğitim hizmetinin durdurulmasına dair net kurallar olduğunu belirtti. Dışişleri bakanlığı ise, şimdiye kadar Türk makamlarından okulların kapanmasına dair bir talep gelmediğini duyurdu.
elci
Geldiği günden bu yana Lumina eğitim kurumlarını gammazlamayı kendine hedef seçen Büyükelçi Koray Ertaş’ın son açıklamaları Romen makamlarının sabrını taşırdı. Ertaş, kuşandığı dokunulmazlık zırhıyla, Gülen ve sevenleri aleyhinde akla ziyan komplo teorileri üreterek Romen kamuoyunu manipüle etti. Manipülasyona Köstence’den başkonsolos Ali Bozçalışkan da katıldı. Bunun üzerine Romen makamları bir açıklamayla, Türk diplomatları adeta rezil etti.
Eğitim Bakanlığı basın sözcüsü Mirabela Amarandei, Lumina okullarının Romen yasalarına göre kurulup çalıştığını kaydetti. Sözcü Amarandei, “Bir eğitim kurumunun hizmetlerini durdurmasına dair kurallar bellidir. Zaten Türk tarafından söz konusu okullara ilişkin herhangi bir talep ulaşmamıştır.” dedi.
mae
Türk diplomatların “Okulların kapanmasını istedik” yalanına bir tokat da dışişleri bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türk tarafından böyle bir talep ulaşmamıştır. Gelecekte ulaşması durumunda ise, Türk makamlarının argümanları dikkatle incelenerek bir karar alınacaktır.’’ denildi.
ERTAŞ’TAN ŞARK KURNAZLIĞI
Erdoğan’a sadakatini Lumina okullarını karalamakla ispatlama derdindeki Büyükelçi Ertaş, cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ertesinde Realitatea TV’ye “Türkiye’de darbeye kalkışan Gülen’in Romanya’da 11 okulu var.’’ skandal açıklamasını yaptı. Romen medyası Lumina yönetimine bu suçlamaları sordu. Suçlamaları kesin bir dille reddeden Lumina okulları, birden ilgi odağı oldu. Bunu hazmedemeyen Büyükelçi Ertaş ise, kıvırma yolunu seçerek, “Ben onları kastetmedim ki!’’ deyiverdi. ‘’Gelsinler, öyle olmadıklarını söylesinler, ama gelemezler.’’ şeklinde iddialı konuşan Ertaş, bir gün sonra TVR 2’nin konunun taraflarıyla canlı yayın teklifini ise reddetti.
ROMEN MEDYASI OKULLARI TANITMA YARIŞINDA
Günde birkaç yayın kuruluşuna demeç vermekten yorgun düşen büyükelçi Ertaş’ın karalama çabaları ters tepiyor. Haber bültenlerinde okulların başarısı ön plana çıkartılırken, Gülen hareketini tanıtmaya yönelik tartışma programları yayımlanıyor. Lumina yetkilileri davet edildikleri canlı yayınlarda okulları anlatma fırsatı buluyor.