Muharrem İnce’ye Selam Veren Solotürk Ekibine Gösteri Cezası!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi okula aldığı gerekçesiyle YÖK talimatı ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nın görevden alınması sonrası, İnce’ye selam veren SoloTürk’ün uçuşlarının da iptal edildiği öğrenildi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve ekibinin tokalaştığı ‘SoloTürk’ pilotlarının yapacağı gösteri uçuşlarının iptal edildiği ortaya çıktı.

‘BUNUN ADI KORKUDUR’
Muharrem İnce ‘nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni ziyareti sonrası, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, Rektörlük tarafından görevden alınmıştı. Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“AKP, sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Duran’ı değil, 19 Mayıs günü İnce’yle birlikte Samsun Havalimanı’nda gösteri uçuşundan dönerken karşılaştığımız Türk Yıldızları’nı da cezalandırdı. Pilotların yapacağı diğer gösteri uçuşları da iptal edildi. İşte bunun adı korkudur.”
Görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran 
İnce paylaşımlarının devamında ise “Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye! 24 Haziran’dan sonra bu ülkeye akademik özgürlük, özerk üniversite gelecek. 24 Haziran’dan sonra üniversite yönetimlerini, rektörleri ve dekanları tek adam değil, üniversite belirleyecek. Gençler, evlatlarım, öğrencilerim sizler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Benim Cumhurbaşkanlığımda geleceğinize siz yön vereceksiniz. Bilim yön verecek. Bir kişinin kişisel ve siyasal hırsları değil” ifadelerini kullandı.