Dünyanın en küçük drone operatörü, ‘Romanya belgeseli’ ile rekorlar kitabına girmeyi başardı

8 yaşındaki Louisa Royer, yakın zamanda ailesiyle birlikte geldiği Romanya üzerinde yaptığı drone görüntüleri ile Rekorlar Kitabı'na girdi.

ABD’li 8 yaşındaki minik yetenek, Romanya ve Macaristan üzerinden çektiği insansız hava aracı (drone) görüntüleri ile ‘dünyanın en küçük belgeselcisi’ dalında Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.

Indianalı 8 yaşındaki Louisa Royer, yakın zamanda ailesiyle birlikte geldiği Romanya üzerinde yaptığı drone görüntüleri ile Rekorlar Kitabı’na girdi.

‘DRONE İLE ÇEKİM YAPMAK ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL!”

“Drone ile çekimlerin farklı ülke ve yerlerde güvenli bir şekilde nasıl uçurulacağını anlamak zordu” diyen Louisa, kids.guinessworldrecords.com’a yaptığı açıklamada; “Havaalanlarından ve elektrik hatları ya da ağaçlar gibi engellerden kaçınmak için çevrenize çok dikkat etmeniz gerekiyordu. Ayrıca bazı ülkelerde insansız hava aracını uçurabilmesi için güvenlik kursu alınması da gerekiyordu. Ancak bir drone’u güvenli bir şekilde uçurmayı öğrenmek çocuk oyuncağı değil!.” tespitini yapıyor.

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Louisa’nın droneli belgesel merakının nasıl başladığını böyle aktarıyor, “Bilimsel konulara meraklı olduğum için hediye olarak bir drone istedim ve bu, dünyayı farklı bir bakış açısıyla keşfetmenin eğlenceli bir yolu gibi göründü.”

GEZDİĞİ ÜLKE VE YERLERİ DRONE İLE KAYDEDİYOR

Ailesiyle birlikte; Japonya, Avustralya, Kore ve aralarında Romanya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkelerine yaptığı seyahatlerde dronesini de yanında götürmüş. Gözüne çarpan her şeyi filme aldığını belirten dünyanın en küçük belgeselcisi, “Sonra bir gün, fen bilgisi öğretmeni bana en iyi görüntülerini toplayıp film festivallerine katılabileceğim önerisinde bulundu… Ve gerisi geldi. Her şeye değdi” sözleriyle özetliyor.

EN KÜÇÜK YAŞTAKİ DRONE PİLOTU ÖDÜLÜ KAZANDI

Fen bilimlerini ve matematiği çok seven ve büyüdüğünde fen bilgileri profesörü olmak isteyen Louisa’nın hobileri arasında; seyahat ve videografinin yanı sıra, ailesiyle bahçe işlerine yardım etmek, kardeşleriyle minecraft oynamak ve evcil kedisi ‘luna’ ya bakmak!..” geliyor.

Louisa, Rekorlar Kitabı’nın dışında, geçen yıl #AZDroneFest Uluslararası Film Festivali’nde de küçük yaştaki ‘en iyi drone pilotu ve kameramanı’ ödülüne de layık görülmüş.

En küçük iha pilotunun, ‘dünya rekoru’ kırmayı hayal edenlere bir de tavsiyesi var; “İlk başta zor görünse bile denemeye devam edin. Sevdiğiniz şeyleri yapmaya devam ederseniz neler olabileceğini asla bilemezsiniz!”

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ BAŞARIYI PAYLAŞTI

Küçük yönetmenin başarısı, ABD’nin Bükreş Büyükelçiliği sosyal medya sayfasından da paylaşıldı.