Dünya şampiyonu jimnastikçileri yetiştiren Lăcrămioara Moldovan’a ‘yılın kadını’ ödülü

Romanya’ya, dünya şampiyonu Larisa Iordache gibi onlarca başarılı jimnastikçi kazandıran, Genç Milli Jimnastik Takımı Teknik Direktörü Lăcrămioara Moldovan’a (solda) ‘Yılın Kadını’ ödülü verildi.

Romanya’ya, dünya şampiyonu Larisa Iordache gibi onlarca başarılı jimnastikçi yetiştiren, Genç Milli Jimnastik Takımı Teknik Direktörü Lăcrămioara Moldovan’a ‘Yılın Kadını’ ödülü verildi. Halen Deva’daki Ulusal Olimpiyat Merkezi’nin antrenörlüğünü de yapan Moldovan, kendisine verilen ödülden duyduğu memnuniyeti ifade ederek organizatörlere teşekkür etti.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Yılın Başarılı Kadınları’ ödül töreni; Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU), Prețuiește Viața Vakfı ile Lumina Eğitim Kurumları tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Eğitim, sağlık, sosyal, spor ve kültür gibi hayatın her alanında önemli başarılara imza atan örnek kadınların layık görüldüğü ödül töreni Bükreş’teki Intercontinental otelde düzenlendi.

Jüri üyeliklerini; Romanya’nın önemli isimleri; Adriana Trandafir, Virgil Ianțu, Lucian Sănmărtean, Răzvan Târziu ve Mihaela Florescu’nun yaptığı ödül töreninde, alanlarında seçilen yılın başarılı kadınlarına ödülleri düzenlenen görkemli bir törenle takdim edildi.

ADVU BAŞKANI ÖZ: BAŞARILI KADINLARI TEŞVİK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ödül töreninde konuşan Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU) Başkanı Mustafa Öz, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, kadınları başarılı oldukları alanlarda cesaretlendirmeye ve teşvik etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Yoğun ilginin olduğu ödül programının sunuculuğunu yapan Hayatın Kıymeti Vakfı (Prețuiește Viața) Başkanı Andreea Marin, toplumdaki önemli başarılara imza atan kadınları ödüllendirmenin ve teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

EĞİTİM DALINDA ÖDÜL ADELA HANAFİ’YE VERİLDİ

Eğitim alanında ödül, kurduğu CONIL vakfı ile örnek bir girişim başlatan Adela Hanafi’ye verildi. Ödülünü Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy’dan alan Hanafi, duygularını “Bu ödülü kazanmak benim için bir onur ve büyük bir mutluluk. Durumları ne olursa olsun tüm çocukların sevildiğini ve değer verildiğini hissetmeleri için her gün gösterdiğimiz çabaların bir göstergesi olarak bu ödülü kabul ediyorum.” dedi.

TOPLUMU SALGIN KONUSUNDA BİLİNÇLENDİREN BEATRİCE MAHLER’E ÖDÜL

Sağlık kategorisinde; COVID 19 salgınıyla mücadelede ve toplumu bilinçlendirme konusunda yaptığı çabalardan dolayı yılın kadını seçilen Marius Nasta Enstitüsü’nin başarılı müdürü Beatrice Mahler’e verildi. Mahler, ödülü, tüm meslektaşları ve salgın döneminde Romenlerin hayatını kurtarmak için mücadele eden hastanelerdeki tüm kadınlar adına aldığını belirtti.

SOSYAL SORUMLULUK DALINDA ÖDÜL NADİA TĂTARU’YA VERİLDİ

Sosyal Sorumluluk dalında ödülü ise Itsy Bitsy Vakfı kurucusu ve müdürü Nadia Tătaru’ya verildi. Ödülünü, ünlü televizyoncu Iuliana Marciuc’un elinden alan Tătaru, bu ödülün Romanya’daki çocuk haklarını savunma yolunda kendisine ek motivasyon sağladığını söyledi.

ÜNLÜ TELEVİZYONCU MİHAELA BÂRSAN’A KÜLTÜR-SANAT ÖDÜLÜ

Kültür-Sanat dalında yılın kadını ödülü ise, Romanya’daki okullara ülkenin folklor zenginliklerini tanıtmak için gösterdiği çabalarından dolayı Suceava’daki tanınmış televizyoncu Mihaela Bârsan’a verildi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİNE 4 BAŞARILI İSİM LAYIK GÖRÜLDÜ

Jüri özel ödülüne ise; zor durumdaki çocukların eğitimine ve yetiştirilmesinde gösterdikleri fedakarlık, üstün çaba ve örnek toplumsal çabalarından dolayı 4 kadına verildi. Özel ödüle layık görülen isimler ve örnek çalışmaları şöyle:

Neli Dumitru: Hayatını tekerlekli sandalyedeki kızına destek olmaya adayıp birçok alanda başarılar elde etmesinden dolayı ödüllendirildi.

Rodica Ionescu: Yıllardır toplumdaki zor durumdaki öğrencileri yetiştirerek onlara sahip çıkması nedeniyle ödüllendirildi.

Eliza Lungu: Romanya’ya uluslararası Fizik Olimpiyatları öğrencilerini yetiştirmesinde gösterdiği performans ve katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Christiana Budica: Toplumdaki yoksul insanlara yardım çabası içerisinde yer alması ve sporu insanlık sevgisi ile birleştirmesi nedeniyle layık görüldü.