Becali: Marius Şumudica, FCSB’yi çalıştıracak

Eski adı Steaua Bükreş olan FCSB kulübünün sahibi Gigi Becali, Digi Sport’a yeni sezon için Marius Şumudica ile anlaştıklarını açıkladı.

Digi Sport’ta çarşamba günü yayınlanan röportajda Becali, hali hazırda takımı çalıştıran Toni Petrea’nın gelecek yıl takımla devam etmek istememesi üzerine, Türk sporseverin yakından tanıdığı Marius Şumudica’ya yöneldiğini anlattı. ”Hemen Şumudica’yı aradım; konuştuk, anlaştık. İki hafta sonra takımla idmanlara başlayacak.’’ diyen Becali, bu kararda takımın dört yıldır şampiyonluğu CFR Cluj’a kaptırmasının rolü olduğunu söyledi.

Play-off’un bitimine bir hafta kala Petrea yönetimindeki FCSB ikinci sırada bulunuyor. Petrea ile FCSB bu  yıl Romanya Kupası’nı kazanmakla yetindi.

ŞUMUDİCA: PARAM VAR, BAŞARIYA AÇIM

Son 5 yıldır Türkiye liglerinde takım çalıştıran Şumudica, bu sözleşmeyle Romanya futboluna dönüş yapacak. Henüz imzaların konmadığı anlaşmaya göre Şumudica, yeni takımında 25 bin euro maaş alacak. Hotnews’in haberine göre, takım Şampiyonlar Ligi’ne katılırsa 500 bin euro, Avrupa Ligi’ne katılırsa 200 bin euro prim ödenecek.

Duygularını Digi Sport’a anlatan 50 yaşındaki teknik adam, ‘’Romanya futboluna geri dönmek istiyorum. Para umrumda değil, kupalar kazanmak istiyorum.’’ dedi.

En son 2016 yılında Astra Giurgiu ile Romanya’da şampiyonluk yaşayan Marius Şumudica, Türkiye’de Kayserispor, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor takımlarını çalıştırdı.