Okumanın yaşı yok: Salgına rağmen Lugoj belediye kütüphanesinin en aktif okurları onlar

Nicolae Streian (98) ve Isac Isbașa (92), Timiş’e bağlı Lugoj’daki belediye kütüphanesinin en iyi okurları arasında.

Timiş’e bağlı Lugoj belediye kütüphanesinin, en aktif üye ve okurlarının başında yaşları 100’e merdiven dayamış iki kitapsever geliyor. 98 yaşındaki Nicolae Streian ve 92 yaşındaki Isac Isbașa, ikisi de emekli eğitimci. Çok yaşlı olsalar bile kütüphanenin en sadık ziyaretçileri arasında yer alıyorlar.

PANDEMİ BİLE OKUMA AŞKLARINA ENGEL OLAMADI

İki üyelerinin bu yaşta okuma aşklarını herkese örnek gösterdiklerini ve kendileriyle gurur duyduklarını belirten kütüphane yetkilileri, pandeminin bile onların okuma aşkına engel olamadığını belirtiyorlar.

Nicolae Streian (98) matematik öğretmeni. İkinci dünya savaşına katılan Streian, aynı zamanda hayatta kalan en yaşlı Romen askerleri arasında bulunuyor.

Lugoj Kütüphanesi müdiresi Henrieta Szabo (ortada), iki yaşlı aktif okurları ile gurur duyduklarını ve herkese örnek gösterdiklerini vurguluyor
Nicolae Streian (98) matematik öğretmeni. İkinci dünya savaşına katılan Streian, aynı zamanda hayatta kalan en yaşlı Romen askerleri arasında bulunuyor.

HAYATIN NORMALLEŞTİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORLAR

Lugoj Kütüphanesi müdiresi Henrieta Szabo, en yaşlı okurları Nicolae Streian’ın her yıl mart başında pazardan kendisine geleneksel Romen martişorlarından getirmesini çok anlamlı buluyor.

Szabo, ‘tam bir kitap aşığı’ diye tanımladığı 92 yaşındaki Isbașa’nın da ayda bir kez kütüphaneyi ziyaret ettiğini vurguluyor.

Isbașa bey, bu yaşına ragmen çok aktif bir üyemiz. Çok okuyor.” diyen Szabo, her iki kitap aşığını kütüphaneye geldiklerinde ağırlamaya özen gösterdiğini vurguluyor.

İki yaşlı okurun tek dileği ise bir an önce korona salgının sona ererek hayatın normale döndüğünü görmek.