61 yaşında gönüllü itfaiyeci oldu

Timişoaralı 61 yaşındaki Daniela Mihoc, gönüllü olarak girdiği Banat İtfaiye ve ilkyardım teşkilatında insanların yardımına koşuyor.

Yıllar önce evinde çıkan yangından sonra itfaiye teşkilatının, eşinin kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra ilk yardım’ın önemini anlayan 61 yaşındaki Timişoaralı kadın gönüllü itfaiyeci oldu.

Timiş’li 61 yaşındaki Daniela Mihoc, gönüllü olarak girdiği Banat İtfaiye ve ilkyardım teşkilatında insanların yardımına koşuyor.

EVİNDE ÇIKAN YANGINDAN SONRA GÖNÜLLÜ OLMAYA KARAR VERDİ

TVR’de yer alan habere göre yıllar önce evinde çıkan yangından sonra oğlunun SMURD’un “gönüllü itfaiyeci aranıyor” ilanı tavsiyesi ile Banat İlk Yardım ve İtfaiye teşkilatına gönüllü olarak giren 61 yaşındaki Daniela Mihoc, şimdi zor durumdaki insanların yardımına koşuyor.

OĞLUNUN TAVSİYESİYLE GÖNÜLLÜ OLDU

“Oğlum, web sitesinde gönüllü itfaiyeci ilk yardım programını görünce bana dedi ki: ‘anne bak, artık hayalini gerçekleştirebilirsin’ dedi. Ve gönüllü itfaiyeci olarak BANAT itfaiye teşkilatına yazıldım. “diyen Mihoc, şimdi bir yandan kurs görürken ilk yardım faaliyetlerine de katılıyor.

Kendisine “Kurtarıcı melek” lakabı takılan Timişoara SMURD ekibindeki en yaşlı gönüllü olan Mihoc, meslektaşlarının takdirini topluyor.

Gönüllü itfaiyecinin çok desteğini aldıklarını ve kendisini takdir ettiklerini söyleyen SMURD görevlisi Mirela Radă, Mihoc’un diğer gönüllü görevlilere örnek olduğunu belirtiyor.

TİMİŞORA’DA 350 KİŞİ GÖNÜLLÜ YAZILMIŞ

ISU Timişora’ya bugüne kadar yaklaşık 350 gönüllü kaydını yaparken, halen 200’ü aktif durumda. “Uzun süredir personel sıkıntısı yaşadığımız göz önüne alındığında, gönüllülerin teşkilata katkısını memnuniyetle karşılıyoruz.” diyen ISU Timiș sözcüsü Elena Rădulescu da yaptığı açıklamada gönüllülerin hem SMURD ilk yardımda hem de itfaiye teşkilatında önemli destek gördüklerine dikkat çekiyor.