Romanya cumhurbaşkanından Ramazan mesajı

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, ‘9 Mayıs Avrupa Günü’ nedeniyle yayınladığı mesajda önümüzdeki yıllarda da Rus tehditlerinin devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayının başlangıcı vesilesiyle, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, ülkedeki müslüman kesime yönelik iyi dilekler içeren bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Ramazanın insan hayatına etkisi şu sözlerle anlatıldı: ”Ramazan, oruç tutmaya ve ibadete adanan günler vasıtasıyla, Kuran’ın çağdaş dünyadaki anlamlar ve her inanana ilham verdiği şu değerler üzerine derinlemesine düşünmeye çağırır: Özgürlük, haysiyet, hoşgörü, başkalarına sevgi.”

Mesajında yaşanmakta olan koronavirüs salgınının küresel etkilerine değinen İohannis, mesajını şu dilekle tamamladı: Ramazan ayının bu çabanızda sizi güçlendireceğine, dayanışma ve sorumluluk ruhu içinde ihtiyacı olan herkese yardım etmeyi sürdürmemize yardım edeceğine inanıyorum. İyi Ramazanlar!”

ESKİ BAŞBAKAN DA UNUTMADI

2012-2015 döneminde Romanya başbakanlığı yapmış olan Victor Ponta, kişisel facebook hesabında yayımladığı mesajla müslüman aleminin Ramazan ayını kutladı. Ponta, ‘sağlık, barış ve mutluluk’ temennisinde bulundu.

Öte yandan ABD Bükreş Büyükelçiliği de facebook sayfasından yayımladığı mesajla Romanya’daki müslüman kitlenin Ramazanını kutladı.

Romanya’da yaklaşık 15 saat oruç tutulacak. 30 gün sürecek Ramazan orucunun ardından 13 Mayıs’ta bayram kutlanacak.