Miyoplu çocuk, elleriyle süslediği hediyeyi öğretmenine beğendiremedi

Öğretmenine kendi eliyle yaptığı hediyeyi beğendiremeyen ilkokul çocuğunun göz ameliyatı için sosyal mecralarda yardım seferberliği başlatıldı.

Bükreş’in 130 km batısındaki Argeş iline bağlı Slobozia köyünde ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Nicolae, hafta başında öğretmenine kendi yaptığı martişoru (mart ayı hediyesi) götürdü. Yerel medyada çıkan habere göre, öğretmen çocuğun hediyesini çirkin buldu.

Bu duruma üzülen çocuk, yaşadıklarını ailesine ağlayarak anlattı. Aile okul idaresine sorunu iletti. Yönetim, öğretmenle Nicolae arasındaki diyalogda disiplinlik durum görmedi.

Çocuğun ailesi işin peşini bırakmadı. İl eğitim müfettişliğine başvuran aile, maddi imkanları olmadığı için dışardan almak yerine kendi imkanlarıyla bir hediye süslediklerini anlattı.

Nicolae ile öğretmeni arasında yaşananlar yerel basına yansıdı. Medyaya konuşan komşular, Nicolae’nin ileri derecede görme sorunu yaşadığını anlattı. Bunun üzerine 10 yaşındaki çocuğun miyop olan gözlerinin tedavisi için sosyal mecralarda kampanya başlatıldı.

Öte yandan öğretmen, çocuğu üzecek bir davranışta bulunmadığını savunarak, ‘Ben ona illa para harcayarak bir hediye almasının şart olmadığını söyledim’ dedi. Okul yönetimi, bir süreliğine babanın ders sırasında okul koridorunda beklemesine izin verdi.