Şumudica, 1,5 yıllık imzayı stadyumda attı

Romanyalı teknik direktör Marius Şumudica, Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’la sözleşmeyi stadyumda imzaladı. Şumudica ile birlikte futbolcular Erik Sabo ve Damjan Dokovic de aynı törende imza attı.

Çaykur Didi stadında düzenlenen imza töreninde, kulüp başkanı Hasan Kartal, Şumudica’nın imza attığı kağıdın arkasına, “Eşinle hiç kavga etmeyeceğim. Ölene kadar” notu ekledi. Bu jest gülüşmelere yol açtı. Şumudica, bu notu eşine ileteceğini söyledi.

İmza töreninde konuşan Marius Şumudica, “Ben son sekiz senede çalıştığım kulüpte bir seneden az çalışmadım. Romanya, Arabistan, Türkiye’de çalıştığım her yerde hep ilk üç antrenör arasında gösterildim. Rize’ye altı aylığına gelmedim. Bana yarın 3-5 milyon Euro’luk teklif gelse elimin tersi ile iteceğim. Rize’ye 1,5 yıllık kontratı bitirmeye geldim. Orta vadeli bir planım var. Umarım bu uzun vadeliye döner. Çünkü iki taraf birbirinden memnun olursa bunu artırabiliriz. Başkanım benden memnun olmadığı müddetçe gitme isteğimin olmayacağının sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BENİM İKİNCİ EVİM

Gaziantep’te Türk pasaportunu almak için her şeyi yaptığını kaydeden Sumudica, içindeki Türkiye sevgisini şu sözlerle dile getirdi: “Romanya pasaportu ile dünyanın her yerine gidebilirim. Vizeye gerek yok. Ben bu ülkeye saygımı göstermek istiyorum. Çünkü burada para kazanıyorum. Türkiye benim kalbimde olan bir ülke. Rize’den değil Türkiye’den bahsediyorum. Türkiye benim ikinci ülkem.”

UMARIM BİR GÜN ERDOĞAN’LA TANIŞIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığını bir kez daha dile getiren Romanyalı teknik adam, “Sadece spora olan düşkünlüğü ile değil, bu ülke için yaptıkları nedeniyle onu takdir ediyorum. Kendisi ile tanışmak istediğimi Kayserispor’un eski başkanı Erol Bedir beye söylemiştim. Burada da bu isteğim devam ediyor. Umarım onunla burada çalıştığım sürece tanışma fırsatım olur. Ülkesi için çok çalışan bir başkan. Umarım ölene kadar bu ülkeye hizmet eder ben de burada olurum.” şeklinde konuştu.

49 yaşındaki Marius Şumudica’nın aldığı ücrete ilişkin, kulüpten, ‘Gaziantep’tekiyle eşit şartlarda’ açıklaması yapıldı.