Ölümüne saatler kala yoğun bakımda yer bulan korona hastası, kurtarılamadı

Romanya’nın Transilvanya bölgesindeki Deva ilinde yaşayan korona hastası adam, kızının sosyal medyadan yaptığı çağrıyla yoğun bakım bölümünde yer bulabildi. Talihsiz adam, hastaneye yatırıldığının ertesi günü hayatını kaybetti.

Tüm dünyada olduğu gibi Romanya’da koronavirüs salgının korkutucu boyutlara doğru ilerliyor. Ülkedeki tüm yoğun bakım ünitelerinin dolması en temel problemi teşkil ediyor. Deva ilinden Toma Avrigean adlı vatandaşın ölümü bunun en somut örneklerinden biri oldu.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, Oraştie beldesinde ikamet eden Avrigean, 10 gün kadar önce koronavirüs kaptı. Durumu ilerleyince Oraştie’deki hastaneye yatırıldı. Obezite sorunu olan adamın Hunedoara’ya nakli için 4 gün beklenildi. Ancak bir türlü boş yatak bulunamadı.

FACEBOOK’TAN ÇAĞRI YAPTI

Kızı Alexandra, çareyi sosyal medya hesabından çağrı yapmakta buldu. Girişimlerini ve babasının durumunu anlatan Alexandra, yardım istedi.

Genç kadının babası için verdiği mücadele, çok geçmeden yankı buldu. 67 yaşındaki Toma Avrigean, çarşamba günü Hunedoara Acil Hastanesi’ne yatırıldı. Ne var ki, akciğerleri yüzde 99 oranında iflas eden hasta, burada bir gün yaşadı. Perşembe sabahı adamın öldüğü duyruldu.

SENİ KURTARAMADIM AMA…

Babasını kurtaramayan Alexandra Avrigean, üzüntüsünü sosyal medya hesabından dile getirdi. Yardım edenlere teşekkür eden genç kadın mesajında babasına şöyle söz verdi: ”Baba, söz veriyorum, seninle aynı durumda olanlara yardım etmek için elimden geleni yapacağım! Sana yardım edemezsem bile, başkaları için hala umut var.”

Olayın medyada yankı bulması üzerine bakanlık soruşturma açıldığını duyurdu. Acil Durum Komitesi Başkanı Raed Arafat, bu tip durumların önümüzdeki dönemde tekrarlanabileceği öngörüsünde bulundu. Romanya’da günlük covid 19 vaka sayısı 10 bin civarında seyrediyor. Yoğun bakım yatakları ise yüzde yüz dolulukta seyrediyor.