Bükreş’te yeni korona önlemleri: Yüz yüze eğitime son, sokakta maske takmak mecburi

Romanya’da, korona vaka ortalamasının binde 3’ü aştığı başkent Bükreş’te yüz yüze eğitimden vazgeçilecek, tüm açık ve kapalı alanlarda maske takılması zorunlu hale geliyor.

Limitin aşılmasıyla kırmızı bölge statüsüne geçen Bükreş için alınacak ek tedbirler açıklandı. Eğitimin tamamen online sisteme taşınacağını duyuran Başbakan Ludovic Orban, halka açık tüm açık ve kapalı alanlarda maske takmanın bugünden itibaren zorunlu olacağını duyurdu.

Başbakan Orban, tedbir olarak kafe, restoran ve gösteri merkezlerinin de iki haftalığına kapatılacağını söyledi. Kafe ve restoranlar sadece teras bölümlerinde müşteri ağırlayabilecek.

ORBAN: BİNLERCE KİŞİYLE BULUŞTUM, HASTALANMADIM

Başbakan Luduvic Orban, virüsün yayılımını önlemek için insanlar arası etkileşimi azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi. Romanya Başbakanı, ”Ben binlerce insanla buluştum, ama hastalanmadım.” sözleriyle maskenin önemine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Monica Anisie, okulların salı gününden itibaren iki haftalık süre için yüz yüze eğitime ara verilmesinin planlandığını söyledi.

Açıklanan tüm tedbirler, bugün yapılacak Acil Durum Komitesi’nin toplantısında nihai karara bağlanacak. Getirilecek kısıtlamalar önümüzdeki iki hafta için geçerli olacak.

Romanya’da pazar günü açıklanan verilerde başkent Bükreş, binde 3,1 ortalama enfekte oranına ulaşmıştı.