Pazartesi günü 3 milyon öğrenci sıkı hijyen kurallarıyla dersbaşı yapacak

Romanya’daki 3 milyon ilk ve orta dereceli okul öğrencisi 13 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim için dersbaşı yapacak.

Romanya’daki 3 milyon ilk ve orta dereceli okul öğrencisi 13 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim için dersbaşı yapacak. Ancak, enfeksiyon oranı binde 6’yı aşan 12 yerleşim yerindeki 2 bin 500 öğrenci online eğitime devam edecek.

OKUL İÇİNDE VE ÇEVRESİNDE MASKE ZORUNLU

2021-2022 eğitim yılında hijyen açısından dikkat edilecek ilk kural; okul, kreş veya anaokulu gibi eğitim kurumlarının içinde ve 50 metre mesafeden itibaren ‘koruyucu maske’nin zorunlu hale gelmesi. Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, bu sene, veliler; koruyucu maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri şartıyla okulun ilk günkü sevincini çocukları ile birlikte yaşayabileceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı; okul yetkililerine, ilk açılış törenlerinde kurum bahçelerindeki yoğunluğa karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almaları konusunda talimat gönderdi.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE HANGİ KURALLARA DİKKAT EDİLECEK?

Eğitim Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte hazırladıkları koronaya karşı yeni okul kuralları şöyle:

  • Öğrencilerin okullara girişinde yığılmaları önlemek için, tüm kapıların aktif hale getirilmesi ve kullanılması gerekiyor.
  • Öğrencilerin okul girişlerinde ellerini hijyen sıvı ile dezenfekte etmeleri, bu hijyen setlerinin hem okul girişinde hem de sınıfların girişlerinde bulundurulması isteniyor.
  • Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronaya karşı okullarda asılan sembol ve işaretlerle istenilen kurallara uyulması talep ediliyor.
  • Okullardaki tüm öğrenci, öğretmen ve personel arasında 1 metre mesafe kuralına uyulması gerekiyor.
  • Okulların dezenfekte edilmesine özen gösterilmesi. Sınıfların her gün teneffüslerden sonra 10 dakika havalandırılması gerekiyor. Ayrıca çocuklar okuldan ayrıldıktan sonra da her gün sınıfların havalandırılması isteniyor.
  • Her okulda kendini iyi hissetmeyen, covid belirtileri olan öğrencilerin izole edileceği bir odanın tahsis edilmesi gerekiyor.