Romanya, Norveç karşısında bozguna uğradı

Uluslar Ligi E grubunda lider konumunda bulunan Romanya, Norveç deplasmanından 4-0 mağlup ayrıldı.

Oslo’nun Ullevaal stadında oynanan maçta, sahaya farklı bir onbir süren Romanya Milli Takım Teknik Direktörü Mirel Radoi, İzlanda maçına nazaran daha tecrübeli oyuncularından yararlandı.

Maça durgun başlayan Romanya, ev sahibi ekibin 20 yaşındaki golcüsü Haaland’a engel olamayarak 13. dakikada kalesinde golü gördü. Erken gelen gol sonrası toparlanamayan Romanya, gelişen Norveç ataklarına engel olmakta hayli zorlandı. İlk yarının sonuna doğru ev sahibi ekip, Sörloth’un golü ile soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İKİNCİ YARIDAKİ BASKI SONUÇSUZ KALDI

İkinci yarıda oyuna giren İanis Hagi ve Keşeru ile rakip kaleye daha fazla gitmeye başlayan Romanya’nın umutları, 65. dakikada gelen Haaland’ın golüyle tükendi.

Bu golden 10 dakika sonra bir kez daha topu rakip ağlara gönderen Haaland kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golünü atarak maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla liderlik koltuğunu Norveç’e kaptıran Romanya’nın kötü performansı, basın tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. DigiSport, ‘Mirel Radoi’nin takımı bulunamadı’ sözleriyle takıma yüklendi.

Romanya Uluslar Ligi’ndeki diğer maçını 14 Ekim Çarşamba günü Avusturya’yla evinde oynayacak.

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA