Son 25 yılın en yüksek başarı çıtasını yakalayan Romanya, matematikte Avrupa 1’incisi

Oslo’da düzenlenen 63. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına damgasını vuran Romen öğrenciler; 2 altın 4 gümüş Madalya ile takım halinde Avrupa 1’incisi oldu.

Norveç’in Başkenti Oslo’da düzenlenen 63. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına (imo2022) damgasını vuran Romen öğrenciler; 2 altın 4 gümüş Madalya ile takım halinde Avrupa 1’incisi oldu. Dünya sıralamasında da 5’inci olan Romen matematikçileri tebrik eden başbakan Nicolae Ciuca, “Ülkemize, son 25 yılın en önemli başarılarını kazandıran öğrencilerimizle gurur duyuyorum.” dedi.

6-16 Temmuz tarihleri arasında Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen ve 105 ülkenin katıldığı Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında Romanya’ya Avrupa birinciliği kazandıran 6 Romen öğrencinin başarısı Romanya’da sevinçle karşılandı.

BAŞBAKAN CIUCA: “ÜLKEMİZİ HAK ETTİĞİ ÇITAYA YÜKSELTTİLER”

Başarılı olimpiyat öğrencilerini ve öğretmenlerini tarihi başarıdan dolayı tebrik eden başbakan Nicolae Ciuca, yayınladığı mesajda “Ülkemizi, matematikte hak ettiği uluslararası başarı çıtasına tekrar yükseltmeyi başaran öğrencilerimizle gurur duyuyorum.” dedi.

“Gençlerimiz, büyük bir çalışma, disiplin ve azimle son 25 yılın en iyi performansını elde ettiler” diyen başbakan Ciuca’nın açıklaması şöyle: „Öğrencilerimiz, Robert Dragomirescu ve David Anghel altın madalya, Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu ve Andrei Chiriţă ise kazandıkları gümüş madalyalar ile bize ümit verdi. Onlar, performanslarını teşvik eden ve destekleyen bir eğitim sisteminde yükseliyorlar. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

EĞİTİM BAKANI CİMPEANU: 25 YILIN EN ÖNEMLİ BAŞARISI

Romen Olimpiyatçıların başarısını sosyal medya hesabından paylaşan Eğitim Bakanı Sorin Mihai Cimpeanu da yaptığı açıklamada, elde edilen başarıyı; son 25 yılın en iyi performansı olarak değerlendirdi; “Romanya’nın matematik ekibi Avrupa’da birinci, dünya çapında ise 5. sırada yer aldı. Olimpiyatlara 105 ülke katıldı. Romanya, diğer tüm Avrupa ülkelerini geride bırakmayı başardı. Bütün öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi.

TAKIMINDAKİ 6 OLİMPİYATÇIDAN 5’İ LUMİNA ÖĞRENCİSİ

Romanya’ya son 25 yılın en önemli matematik başarısını kazandıran 6 kişilik Matematik Olimpiyat takımının 5 öğrencisi Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi. Romen medyasının da geniş yer ayırdığı başarılı Olimpiyatçı öğrencilerin isim, okul ve madalyaları şöyle:

  • David Anghel – ICHB (10/A) Altın
  • Robert Dragomirescu  – ICHB (11/A)  Altın
  • Andrei Moldovan – ICHB (11/A)  Gümüş
  • Vlad Spataru-  ICHB (10/A)  Gümüş
  • Radu Lecoiu – ICHB (11/A) Gümüş
  • Andrei Chiriţă – Tud. Vianu Gümüş