Ahmet Altan’ın son eseri Romen okurla buluştu

Gazeteci yazar Ahmet Altan’ın kaldığı Silivri Cezaevinde yazdığı ‘Dünyayı Bir Daha Göremeyeceğim’ adlı eseri, Romen kitapseverle buluştu.

İlk olarak iki yıl önce Almanca dilinde yayınlanan ‘Bir Mahkum Yazarın Anıları: Dünyayı Bir Daha Göremeyeceğim’ yayımlanan kitabın Romenceye çevirisi tamamlandı. Kitap, dünden itibaren kitabevlerinde okurlarla buluştu.

Kitabın tanıtımı için Humanitas kitabevinde bir program düzenlendi. Siyaset bilimci Cristian Preda, Dilema Veche dergisi yayın yönetmeni Sever Voinescu ve gazeteci Magda Gradinaru, kitabın hikayesini ve Türkiye’deki hak ihlalleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

“Dünyayı hiçbir zaman görmeyeceğim. Gökyüzünü cezaevinin duvarları olmadan bir daha göremeyeceğim” ifadelerinin yer aldığı kitapta Altan, cezaevindeki ilk geceden, mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet cezası kararına kadar birçok konuda düşündüklerini kaleme aldı. Kitapta yazarın özgürlük, cezaevindeki yaşamı ve Türkiye’nin siyasi durumuna ilişkin denemeleri yer alıyor.

HER DİLDE ÇOK SATANLAR LİSTESİNE GİRDİ

26 Eylül 2018’de ilk olarak Almanya’da tanıtılan kitap, satışa çıkışının üçüncü gününde çok satanlar listesine girmişti. Geçen yıEylülde çıktı, 3 günde en çok satanlar arasına girdi. Geçen yıl İngilizce baskısı Londra’da yapılan kitap, online satış sitesi Amazon’da 2019 yılının en çok satan 20 kitabı arasında yer aldı. Kitabın Türkçe baskısı ise yapılmadı.