Romanya’dan Kenya’ya iyilik köprüsü

Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) Gönüllüler Kulübü’nden 12 öğrenci ve 5 öğretmen Kenya’da yaptırdıkları çeşmenin açılışını yaptı.

Geçen sene Tanzanya’da su çeşmesi açan gönüllü Romen öğrenci ve öğretmenler, bu yıl da Kenya’da yaptırdıkları çeşmenin açılış sevincini yerel halkla birlikte yaşadı. Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) Gönüllüler Kulübü’nden (Volunteer Club)12 öğrenci, 4 öğretmen ve okul yöneticisinin katıldığı 1 haftalık Kenya turunda iki ülke arasında iyilik köprüsü kuruldu.

KAMPANYADA TOPLADIKLARI YARDIMLARLA ÇEŞME YAPTIRDILAR

ICHB gönüllüleri, topladıkları yardımlarla Kenya’nın Kilifi bölgesindeki ‘Matsangoni İlkokulu’ bahçesinde temiz su çeşmesi yaptırdı. Gönüllüler, ziyaret sırasında kuyu ve çeşmenin açılış sevincini 250 yerel öğrenci ve halkla birlikte kutladı. Köydeki öğrenciler, özel olarak hazırladıkları geleneksel şarkı, dans ve şiirlerle misafirlerini karşıladı. Açılışta duygusal anlar yaşandı.

GÖNÜLLÜLERİ TEBRİK EDEN ROMANYA BÜYÜKELÇİSİ: “MUHTEŞEM BİR PROJE”

Afrika’da unutulmaz anlara şahitlik eden öğrencileri büyükelçilikte kabul eden ve sosyal medya hesabından kutlayan Romanya’nın Kenya Büyükelçisi Gentiana Serbu, “Bu muhteşem projeyi gerçekleştiren gönüllüleri kutluyorum. Öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi ve çocuklarının zihnini ve ruhunu açan etkinliklere destek veren velilerimizi tebrik ederiz.” ifadelerini kullandı.

YETİMHANEDEKİ ÖĞRENCİLERİ HEDİYELERLE SEVİNDİRDİLER

Gönüllüler, gezi boyunca; Nairobi, Mombasa ve Diani bölgelerindeki çok sayıda okul ve yetimhaneyi ziyaret ederek Romanya’dan götürdükleri hediyelerle sevindirdiler. ICHB’nin Meta Career ile birlikte organize ettiği geziye katılan gönüllüler, takım çalışması ile toplumsal sorumluluklarının önemini vurgularken, ihtiyaç sahibi insanlara karşı empati ve yardımseverliğin değerine dikkat çektiler.