Soydaş aday Ozghiun Menabit: Mangalia’nın lafa değil projeye ihtiyacı var

Romanya’nın önemli sahil kentlerinden biri olan Mangalya’da, bu hafta sonu gerçekleşecek seçimde belediye başkanlığına aday olan soydaş adan Özghiun Menabit, seçmene somut projeler vaad ediyor.

Karadeniz’in en önemli liman kenti Köstence’nin 40 kilometre güneyinde yer alan Mangalya, 40 bin nüfuslu bir şehir. Son 4 yıldır yerel meclis üyesi olarak Mangalia için çalışan Ozghiun Menabit, bu kez belediye başkanlığına adaylığını koymuş. Vaadlerini aktif kullandığı sosyal medya hesabından paylaşan Ozghiun Menabit, kendini şu sözlerle tanıtıyor: “İnsanlar seni tanıdıklarında ve sana güvendiklerinde en çok oyu alıyorsun. Mangalia halkı yaptıklarımı gördü, artık kim olduğumu ve nasıl bir karaktere sahim olduğumu biliyor.”

Çevreci Parti (Partidul Ecologist) listesinden aday olan Menabit’in eğitim, altyapı, turizm ve girişimcilik alanlarında çocuklara, gençlere, girişimcilere ve yaşlılara yönelik çeşitli projeleri var. Yapacaklarını halk toplantılarında anlatan Menabit, sosyal demokrat ve liberal parti arasındaki rekabetten sıyrılarak yarışı kazanabileceği umudunda.

EMEKLİ EĞİTİM MÜFETTİŞİ, EFORİE’DEN ADAY

Köstence’de yıllarca eğitim müfettişliği görevini yürüten Narciz Amza, emeklilikte yerleştiği Eforie Sud beldesine hizmet getirmek için bağımsız aday olmuş. “Hem çocuklara, hem gençlere, hem de emeklilere uygun bir kasaba olsun diye uğraşacağım.’’ diyen Amza, yaz mevsimiyle sınırlı turistik hareketliliği dört mevsime yayabilmenin hayalini kuruyor.

KÖSTENCE’DE ÇEKİŞME İKİ ADAY ARASINDA

Köstence merkezindeki rekabet ise halen görevdeki sosyal demokrat partili belediye başkanı Decebal Fagadau ile şehirde etkin liberal partili senator Vergil Chitac arasında yaşanıyor. Hotnews’te yayınlanan son ankette liberal aday Chitac, yüzde 31 oy çıkan Fagadau’nun 8 puan önünde seyrediyor. Köstence için yarışan 15 aday arasında, soydaş Ayla Reşit de var. Diş hekimi Reşit, seçim çalışmalarını bağımsız olarak sürdürüyor.

Romanya’da yerel seçimler 27 Eylül Pazar günü yapılacak. Kazanan aday 4 yıllığına yerel yönetimde söz sahibi olacak.