Romanya’da alarm durumu 30 gün daha uzatıldı

Romanya’da olağanüstü halin bitiminden sonra süren ‘alarm durumu’ hali bir ay daha uzatıldı. Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, tüm vatandaşlara, ‘kendilerini koruması’ çağrısında bulundu.

Salgın başlangıcında ilan edilen ve mayıs ortasına kadar uygulanan olağanüstü hal sonrası esnetilen tedbirler, koronavirüs vakalarında patlamaya neden oldu. Son günlerde ardı ardına görülen rekor vaka sayıları üzerine, ‘alarm durumunun’ 30 gün daha uzamasına neden oldu.

Karar, bugün Ludovic Orban başkanlığında yapılan son kabine toplantısının ardından alındı. Kararı duyuran Cumhurbaşkanı İohannis, yeni gevşeme adımları atılmayacağını söyledi. Romanya Cumhurbaşkanı, konuşmasının sonunda vatandaşlara üç kez şu çağrıda bulundu: ”Kendinizi koruyun, kendinizi koruyun, başkalarını da koruyun.”

Öte yandan son üç haftadır yüksek seyreden koronavirüs vakaları düşüşe geçmedi. Son 24 saat içinde 18 bin 440 kişiye yapılan test sonucunda 641 kişide koronavirüse rastlandı. Son 24 saat içinde 21 hasta, covid-19’la mücadeleyi kaybetti.