Haziran ortasında soğuk ve yağışlı hava dalgası

Hafta sonu Romanya’nın birçok bölgesini vuran şiddetli yağış ve fırtına, ülkenin büyük bölümünde etkili olmaya devam edecek.

Meteoroloji Ajansı tarafından pazartesi sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğu ve kuzeydoğu bölgesindeki 8 vilayet dışında, tüm illerde sarı va turuncu alarm ilan edildi. Yayımlanan haritada turuncu alarm ilan edilen illerin daha çok olduğu dikkat çekiyor.

Salı sabahına kadar Oltenia, Banat, Crișana ile Transilvanya ve başkenti içine alan Muntenia bölgelerinin büyük bölümünde geçerli olacak alarm süresince, fırtınanın şiddetinin saatte 70-80 kilometreya ulaşması, metrekareye saatte 40-50 litreye varan yağmur düşmesi bekleniyor.

Viitură și inundație locală în sat Vârtop, comuna Albești

Chiar acum, viitură în sat Vârtop, comuna Albești, jud. #Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor – între 50-80 de litri pe m² – se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare – 70-80 km/oră. Intrăm în Comitetul Județean de Situații de Urgență pe tema codului portocaliu de precipitații.

Gepostet von Bogdan Bola am Sonntag, 14. Juni 2020

Hafta sonu ülkenin doğu ve kuzeydoğu bölgesinde şiddetini gösteren yağışlar, bazı bölgelerde sele neden olmuştu. Köstence’ye bağlı Albeşti kasabasında sele trafikte yakalanan bir aile yaşananları kayda aldı. Ses kaydında bir aracın sel sularına kapıldığı ifade ediliyor.