Nehrin ortasında birbirine sarılarak kurtulmaya çalışan 3 Romen gencin trajik sonu

Natisone nehrinde yaşanan sele kapılmadan önce son kez birbirine sarılan; Patrizia, Bianca ve Cristian isimli üç Romen gencin trajik sonu yürekleri burktu.

İtalya’da nehirde sele kapılmadan önce son kez birbirine sarılan; Patrizia, Bianca ve Cristian isimli üç Romen gencin trajik sonu yürekleri burktu.

İtalya’da geçen cuma günü Udine yakınlarındaki Natisone nehrinde yaşanan sel sularına kapılan 3 arkadaştan 2’sinin cesedi çıkarıldı. Yanlarındaki 3’üncü arkadaşları Cristian Molnar (25)’a ise henüz ulaşılamadığı açıklandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KİMLİKLER TESPİT EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı (MAE)’nin yaptığı açıklamaya göre 2 Romen kadının kimlikleri tespit edildi. Aslen Satu Mare’li oldukları olan gençlerden birinin Patrizia Cormoș (20) diğerinin ise Bianca Doroș (23) olduğu açıklandı. Molnar’ın cesedinin ise #Natisone nehri yakınlarında arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ÜÇ ARKADAŞ NEHRİN ORTASINDA MAHSUR KALMIŞTI

Bölgede günler süren şiddetli yağışların ardından su seviyesi tehlikeli seviyelere yükselmiş ve üç arkadaş, nehrin ortasındaki küçük bir çakıl adasında mahsur kalmış ve birbirlerine tutunarak sürüklenmekten kurtulmaya çalışmışlardı.

Udine’deki il itfaiye şefi Giorgio Basile, yaptığı açıklamada, grubu kurtarmak için umutsuz bir girişimde bulunarak onlara ip attıklarını ve kurtarmaya çalıştıklarını ifade ederek, ancak sel sularının gençleri trajik bir şekilde yuttuğunu vurguladı.

İTALYANLAR, OLAYIN MEYDANA GELDİĞİ KÖPRÜYE ÇİÇEK BIRAKIYOR

İtalya Yetkilileri trajik olayla ilgili 3 genç için taziye mesajı yayınlarken, vatandaşlar ise olayın meydana geldiği Roma köprüsü yakınlarında çiçek bırakıyor.