Türkiye’de yaşanan sel felaketinden sonra Karadeniz’de tomruk adacıkları oluştu

Sinop’ta yaşanan sel felaketinin ardından denize sürüklenen binlerce tomruk Karadeniz’de adacıklar oluşturdu.

Sinop’ta yaşanan sel felaketinin ardından denize sürüklenen binlerce tomruk Karadeniz’de adacıklar oluşturdu.

Ayancık ve Türkeli ilçelerinde etkili olan afette binlerce tomruk sel sularıyla birlikte Karadeniz’e ulaştı. İddiaya göre tomrukların yıkıcılığı felaketin büyümesinde de etkili oldu. Selin sona ermesiyle birlikte Sinop’un Karadeniz sahilleri bu ilçelerden sürüklenen tomruklarla kaplandı. Kayıp bazı kişilerin cesetleri ise sahillerde tomrukların arasında bulunabildi.

Bölgedeki deniz trafiğini de etkileyen tomruklar karaya yakın bölgelerde akıntıyla birlikte sürüklenmeye devam ediyor. Karaya vuranlar iş makineleri ile kaldırılıyor. Henüz denizde kalanlar ise dehşet verici bir görüntü oluşturuyor.

Ayancık yolu üzerinden gözlemlenen bu durum vatandaşların da ilgisini çekti. Yoldan geçenler durup tomruk adacıklarının fotoğrafını çekiyor. Sürüklenen tomrukları gözlemliyor.

‘DENİZ ALDIĞINI GERİ GETİRDİ!’

Bu manzarayı görmeye gelen Ersem Demir isimli vatandaş, “Deniz aldığını geri getirdi. Bu felaketin önemli etkeni tomruklar bunu herkes biliyor zaten. Bu manzarada felaket ortada yani. Ne diyebilirim bütün selin, Allah tarafından gelir ama yani ona da bir vesile olan bu gördüğünüz ortam yani. Bunlar vesile olmasa belki bu kadar büyük bir hasar görmezdik. Bu kadar acı çekmezdik. Kendi şahsım adına ben çekmiyorum ama çeken insanlar var. Onlarla birlikte biz de çekiyoruz bu acıyı” dedi.