Cehalet zirve yaptı: Covid-19 testinden kaçtılar

Ankara ve İstanbul’da iki hasta, kendilerine covid-19 testi yapılacağını öğrenince hastaneden kaçtı. Her iki hasta yakalanıp hastanelerine teslim edildi.

İlk firar vakası pazar akşam üzeri Ankara’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yüksek ateş ve öksürük nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne başvuran Y.Y. (36), acil serviste gözetim altına alındı. Tetkikler sonucu covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan hasta, bir süre sonra görevlileri atlatarak hastaneden kaçtı.

Hastane olayı polise rapor etti. Özel koruyucu önlem alan polis, hastayı sabaha karşı evinde yakaladı. Hasta Ankara Şehir Hastanesi’ne teslim edildi.

GENÇ KADIN TAKSİYLE KAÇTI

İkinci vaka bu sabah saatlerinde İstanbul’da yaşandı. Adı açıklanmayan bir kadın, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle başvurduğu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde covid-19 testi sonucunu beklerken ortadan kayboldu.

Hastaneden uyapılan ihbarı alan polis, genç kadını kaçtığı taksiden inerken kıstırdı. Kadına yaklaşmayan polis özel ekibin gelmesini bekledi. Kadının hastaneye geri gönderilmesinin ardından alan dezenfektanla temizlendi.