Enes Kanter’li Celtics, Toronto’da 5 yıl sonra kazandı

Maçta, 22 sayı ve 4 asistle oynayan Kemba Walker, takımın en iyi ikinci oyuncusu oldu.

Genç basketbolcu Enes Kanter’in takımı Boston Celtics, 5 yıl aradan sonra ilk kez Toronto’da galip geldi.

NBA Noel Programı adı altında bugün oynanan özel maçta Boston ekibinin, ev sahibi Toronto Raptors’a karşı 118-102 galip geldiği maçta, konuk ekibin genç oyuncusu Jaylen Brown, kaydettiği 30 sayı ile göz doldurdu. Toplam 18 dakika sahada kalan Enes Kanter, kaydettiği 12 sayı ve 11 ribaundla galibiyette pay sahibi oldu.

2,5 YIL SONRA İLK YURT DIŞI

Toronto’daki karşılaşma, Romanya’da havaalanından geri çevrildikten sonra Enes Kanter için ilk yurt dışı maç oldu. Karşılaşma öncesinde Kanada medyasına konuşan genç basketbolcu, Amerika dışında ilk kez Celtics formasıyla mücadele edeceği için heyecanlı olduğunu belirtti. Kanter, ”Kanada başbakanına ve ABD senatörü Ed Markley’e benim Toronto’ya güvenli bir şekilde gitmemi ve oradaki güvenliğimi sağladıkları için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

ROMANYA’DAN GERİ ÇEVRİLDİ

Enes Kanter, 2017 mayıs ayında, uluslararası dil ve kültür festivaline katılmak için geldiği Bükreş havaalanında, Türk büyükelçiliği kanalıyla Romen dışişlerine iletilen ‘sahip olduğu pasaportun Türk makamlarınca iptal edildiğine dair’ nota yüzünden ülkeye giremeden geri dönmüştü.

Türk basketbolcu, 2019 başında formasını giydiği New York Knicks’in Londra’da oynadığı maça, ‘güvenlik’ gerekçesiyle gitmemişti.

Enes Kanter, Hizmet hareketi sempatizanı olması ve Erdoğan’ın çiğnediği insan haklarını gündeme getirdiği için Ankara’nın hedefinde yer alıyor.