Basketbol yıldızı Enes Kanter’den rekorlar gecesi

Portland Trail Blazers’in yıldız oyuncusu Enes Kanter, takımının Detroit Pistons ile oynadığı maçta attığı 24 sayı ve aldığı 30 ribaund ile hem kulübünün hem de NBA tarihinin sezon rekorlarını kırdı.

İlk beşte başladığı maçta 37 dakika oyunda kalan 28 yaşındaki basketbolcu, kırdığı rekorlara ek olarak 2 asist ve 2 blok ile takımına katkı sağladı.

Kanter, aldığı 30 ribaund ile 1975’te Sidney Wicks’in 27 ribaundluk rekorunu geçerek Trail Blazers tarihinde bir maçta en çok ribaund alan oyuncu oldu. Aynı zamanda son 20 sezonda 30 ribaund alan dördüncü oyuncu olan Kanter, 2018’de aldığı 26 ribaundu aşarak kariyer rekoruna imza attı.

Duygularını basınla paylaşan Enes Kanter, ”Çok mutlu olduğum bir andı. 30. ribaundu alıp yedek kulübesine baktığımda herkes ayaktaydı, herkes gülüyordu ve takım arkadaşlarını destekliyorlardı. Blazers’ta herkes birbirini destekler, biz buyuz.” dedi.

KOÇ STOTTS VE ARKADAŞLARI ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Enes Kanter bu sezon 29.double-double’ına imza atarken, kariyerinde 8.kez +20  sayı, +20 ribaund istatistiklerine ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Maç sonrasında takımın yıldızı Damian Lillard, Kanter için”O oynadığım en iyi oyunculardan biri” tanımlaması yaparken, Jusuf Nurkic de ‘The Turkish tanc-Türk tankı’ benzetmesi yaptı.

Takımın çalıştırıcısı Stotts soyunma odasında Enes Kanter’e övgü dolu ifadelerde bulundu ve arkadaşlarının alkışları arasında maçın oynandığı topu kendisine hediye etti.