Seçimi kaybeden Dancila parti liderliğini bıraktı

Hafta sonu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Klaus İoahhnis’e karşı ağır bir yenilgi alan Sosyal Demokrat Parti (PSD) genel başkanı Viorica Dancila görevini bıraktı.

İstifa kararı, salı günü toplanan merkez yönetim kurulu, 6 saat süren hararetli görüşmelerin ardından geldi. Dancila, 22 ay süren görevinden çekilmenin bir zayıflık değil, onurlu bir duruş olduğunu söyledi. ”Anlıyorum ki, yenilenme isteniyor. Yeni bir vizyonla, başka bir programla partiyi devralacak yeni bir ekip isteniyor.” diyen Dancila, gelecekteki ekibin parçası olacağı sözünü verdi.

Viorica Dancila’nın yerine, geçici genel başkanlığa Marcel Ciolacu getirildi. Görevi bırakan genel sekreter Mihai Fifor’un yerine ise, Paul Stanescu seçildi. Dancila’ya yakın isimlerden olan Eugen Teodorovici partideki icra kurulu başkanlığından çekildi.

Ekim ayında gensoru sonucu iktidardan olan Sosyal Demokrat Parti’de olağanüstü kongrenin şubat ayında düzenlenmesi bekleniyor.

Pazar günü gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu, görevdeki cumhurbaşkanı Klaus İohannis, sosyal demokrat lider Viorica Dancila karşısında yüzde 65’ün üzerinde ezici çoğunlukla kazanmıştı.

Romanya’da seçimleri görevdeki cumhurbaşkanı kazandı