Brexit anlaşmasının oylaması ertelendi

Başbakan Boris Johnson’ın Avrupa Birliği’yle vardığı Brexit anlaşmasını oylamak için bu sabah toplanan Britanya parlamentosu, oylamanın ertelenmesine karar verdi.

Birleşik Krallık’ın en yoğun gündem maddesi olan Brexit konusunda, Boris Johnson hükümetinin AB ile geçtiğimiz günlerde vardığı anlaşmanın oylanması amacıyla gözler Avam Kamarası’na çevrilmişti. Avam Kamarası, anlaşmanın daha detaylı incelenmesi için oylamanın ertelenmesini öngören değişiklik teklifini gündeme aldı. Öğleden sonra yapılan oylamada, teklif 306’ya karşı 322 oyla kabul edildi.

JOHNSON 31 EKİM’DE ISRARCI

Kabul edilen değişiklik,  gerekli tüm yasal düzenlemeler geçene kadar Brexit oylamasının ertelenmesini öngörüyor. Ancak Avam Kamarası’ndan geçen bu değişiklik Başbakan Boris Johnson’u memnun etmedi. Brüksel ile yeni bir erteleme görüşmesi yapmayacağının saltını çizen Johnson, 31 Ekim’de AB’den ayrılmak için gelecek hafta parlamentoya bir yasa tasarısını sunacaklarını söyledi.İKİNCİ REFERANDUM İSTEĞİ

Dün Londra’da yüzbinlerce kişinin katılımıyla Brexit için yeniden bir halk oylaması talep eden bir gösteri düzenlendi. Gösteriler, başkent Londra’nın yanı sıra ülkenin farklı şehirlerinde bugün de sürüyor. Buna karşın aralarında örgütlenen Brexit savunucuları da, anlaşmalı ya da anlaşmasız her türlü Birlik’ten çıkış için protestolar yapıyor.

Brexit sürecinde en taze ve doğru gelişmeleri Romanya Haber’den izleyebilirsiniz.

EMRE BÖLÜK/LONDRA