Romen oyuncuya borcu yüzünden Urfaspor’un 6 puanı silindi

FIFA, alacağını tahsil edemeyen Romanyalı oyuncu Ovidiu Andrei Marc’ın şikayeti üzerine, Şanlıurfaspor’un 6 puanını sildi.

1969 yılında kurulan Şanlıurfaspor, tarihindeki en kötü günlerini yaşıyor. Yaklaşık 80 Milyon lira borcu olan Sarı-Yeşilli ekibin, TFF 1. Lig’de mücadele ettiği sezonlarda transfer ettiği yabancı oyuncularla başı belaya girdi. Alacaklarını alamadan Şanlıurfa’dan ayrılan yabancı oyuncular, konuyu FIFA’ya taşıdı. İlk darbe, 2016-2017 sezonunda Dinamo Bükreş’ten transfer edilen Ovidiu Andrei Marc’tan geldi. FIFA, Marc’ın tahsil edemediği alacağından dolayı, Sarı-Yeşilli ekibe 6 puan silme cezası verdi. Puan silme cezası, Türkiye Futbol Federasyonunun puan sistemine işlendi. Böylece Sarı-Yeşilli ekip, sezona eksi 6 puan ile başlayacak.

 Başka cezalar yolda

Alacaklarını alamayan Şanlıurfasporlu başka yabancı oyuncuların da FIFA’ya başvuru yaptığı öğrenildi. Bu oyunculardan dolayı da Sarı-Yeşilli ekibe, 9 puan daha puan silme cezası gelebileceği konuşuluyor.

Ovidiu Andrei Marc, 31 Ağustos 2016’da Şanlıurfaspor’a imza attı. Dönemin kulüp başkanı İsmail Bağıban’la 3 yıllığına el sıkışan Romen defans oyuncusu, 1 yıl sonra takımdan ayrıldı. 26 yaşındaki Marc, bu sezon FCSB için ter dökecek.