Romanya futbolu ‘Edgar Ie’ skandalı ile çalkalanıyor

Romanya futbolu bu iddia ile çalkalanıyor: Dinamo Bükreş'e transfer olan 30 yaşındaki savunma oyuncusu Edgar Ie’in kendisi yerine ikiz kardeşi Edelino Ie'yi takımda oynattığı ileri sürüldü.

Bir dönem Trabzonspor ve Başakşehir formaları giyen Gine-Bissaulu futbolcu ‘Edgar Ie’nin (30) Dinamo Bükreş’in maçlarında ikizini oynattığı iddia edildi. DNA testinde iddia doğru çıkarsa Dinamo Bükreş küme düşebilir.

ROMANYA FUTBOLUNDA ŞOK OLAY: EN AZ 5 MAÇTA İKİZİNİ OYNATTI

GSP gazetesinde yer alan habere göre Dinamo Bükreş’e transfer olan 30 yaşındaki savunma oyuncusu Edgar Ie, bir süre sonra kendisi yerine ikiz kardeşi Edelino Ie’yi takıma gönderdi.

EN DÜŞÜK PERFORMANSLI OYUNCUSU

Barcelona altyapısında yetişen Edgar Ie, daha sonra Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord ve Başakşehir gibi takımlarda top koşturdu. Dinamo Bükreş’in en yüksek maaş alan oyuncusu olmasına rağmen düşük performansı nedeniyle son haftalarda az süre alabilen Edgar Ie, eleştirilere maruz kaldı.

DİNAMO İDDİALAR ÜZERİNE DNA TESTİ İSTEDİ

Son dönemde düşen performansının yanı sıra uzun süre Avrupa’da forma giymesine karşın İngilizce konuşmadığı görülen oyuncunun takımda sadece Portekizce bilen futbolcularla iletişim kurması, şüphelerin artmasına neden oldu. Dinamo Bükreş yönetimi, bu gelişmelerin üzerine futbolcudan DNA testi talep etti. İkiz kardeş Edelino Ie’nin en az 5 maçta forma giydiğinden şüphelenildiği ve durumun DNA testi ile kanıtlanması halinde Dinamo Bükreş’in puan silme cezası alarak ligden düşmesi bekleniyor.

Edgar Ie gibi futbolcu olan ve orta sahada oynayan Edelino Ie, kariyeri boyunca yalnızca Portekiz’in alt lig takımlarında görev yaptı.

FUTBOL TARİHİNE GEÇECEK OLAY

Her şey Cumartesi günü gazeteci Daniel Sendre’nin kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başladı. Sendre’nin haberine göre, Dinamo Bükreş, Edgar Ie’yi transfer etmiş olsa da yerine takıma kendisi gibi futbolcu olan ikiz kardeşi Edeline Ie katıldı.

Şüphelere yol açan ilk olay ise, Edgar Ie’nin akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasına karşın kulüpteki oyuncunun İngilizce bilmemesi ve kendisini sadece Portekizce ifade etmesiydi.

KULÜBÜN HABERİ VARSA BÜYÜK CEZA YOLDA

Kulüpteki oyuncunun Edgar Ie değil de ikizi olduğunun doğrulanması halinde Dinamo Bükreş, Gineli oyuncunun oynadığı tüm maçları (8 puan topladığı 5 maç) kaybetme riskiyle karşı karşıya. Ve eğer bu gerçekleşirse, başkent kulübü doğrudan küme düşecektir. Yine de kulübün cezadan kurtulma ihtimali var.

Romanya Futbol Federasyonu’ndan bir kaynak ise; “Dinamo kandırıldıysa ve bunu kanıtlayabilirse, o zaman puan kaybetme riski ortadan kalkar” diye konuştu.

‘BİZE KARŞI PLANLI BİR SALDIRI’

Pazar akşamı geç saatlerde, Dinamo’nun 2-0 kazandığı UTA Arad maçından sonra, kulübün yöneticisi Andrei Nicolescu konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Açıklama yapmaktan kaçındık. Romanya basını daha dikkatli olmalı çünkü bir dava yaratıyorlar. Kimse bizimle konuşmadı. Bize karşı planlı bir saldırıydı. Bizimle alay edilmesini istemiyorum. Onunla kardeşi arasında dünya kadar fark var” dedi.