Romen öğrencilerden 2 bilim olimpiyatından 14 madalya daha

Romanya, Macaristan’da düzenlenen astronomi ve astrofizik olimpiyatlarından 10, Azerbaycan’daki bilişim olimpiyatlarından 4 madalya kazandı.

Romen öğrencilerin uluslararası bilim olimpiyatlarında göz dolduran başarısı sürüyor. Son bir hafta içinde tamamlanan iki farklı olimpiyatta Romanya adına yarışan öğrenciler toplam 14 madalya kazandı.

İlk madalyalar, Romanya’nın iki takımla yarışa katıldığı astronomi ve astrofizik olimpiyatlarından geldi. Bu yıl 13.’sü yapılan yarışmaya Macaristan’ın Keszthely şehri ev sahipliği yaptı. 47 ülkeden 200 öğrencinin yarıştığı olimpiyatlarda Romanya ekibi 2 altın madalyanın yanı sıra, 4’er gümüş ve bronz madalya elde etti. Romanya adına altın madalyayı Suceava ve Köstence’deki devlet okulu öğrencileri kazanırken, Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencileri 2 gümüş ve 2 bronz madalyanın sahibi oldu.

ICHB öğrencileri, Macaristan’daki astrofizik yarışmasından 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndü.
AZERBAYCAN’DAN 4 MADALYA

Azerbaycan’da düzenlenen bilişim (informatik) yarışmalarında ise, Romanya takımındaki öğrenciler 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile teselli oldu. Gümüş madalyaları, ICHB öğrencileri Teodor Moroianu ve Laura Georgescu, Romanya’ya kazandırdı.

ICHB öğrencileri, Azerbaycan’daki bilişim olimpiyatlarından 2 gümüş madalya elde etti.