POLONYA’DA 16 YAŞINDAKİ TÜRK, BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Polonya’nın başkenti Varşova’da, uyuşturucu satmaya zorlanan Yakup Kızıltaş, bıçaklanarak öldürüldü. 16 yaşındaki Türk gencin cenazesi perşembe günü Varsova’da toprağa verildi.

Varşova yakınlarındaki Wawer şehrinde geçtiğimiz cuma günü bir ilköğretim okulunda meydana gelen olayda 15 yaşındaki Polonyalı Emil B., 16 yaşındaki Yakup Kızıltaş’ı bıçaklayarak öldürdü.

Tanıkların ifadesine göre bir süredir çevresiyle problemleri olan ve şiddet içeren eylemleri nedeniyle okul yönetiminin de dikkatini çeken Emil B., kendinden bir üst sınıfta okuyan Yakup Kızıltaş’a “Cuma günü televizyon yıldızı” olacaksın yazan bir mesaj gönderdi.

Annesi Polonyalı, babası Türk olan Kızıltaş, bir süredir Emil B. tarafından rahatsız edildiğini aktardığı ailesine söz konusu mesajı gösterdi. Bunun üzerine aile, ertesi günü okula çocuğun annesi ile gitmesine karar verdi.

ANNESİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE BIÇAKLANDI

Cuma günü sabah annesiyle birlikte okula gelen Yakup Kızıltaş’ı Emil B. koridorda yakaladı. Kızıltaş, sırtından aldığı ilk bıçak darbesi sonrası sınıfa kaçtı. Saldırgan sınıfta Yakup’u bıçaklamaya devam etti. Yere yığılan Türk genci için ambülans çağrıldı. Serinkanlılığını koruyan saldırgan ise, pansuman için okulun revirine gitti.

KATİL UYUŞTURUCU ALMIŞ

Polisin gözaltına aldığı Polonyalı çocuğun, saldırı esnasında uyuşturucu madde etkisi altında olduğu belirlendi. Olayla ilgili Emil ile birlikte 2 öğrenci daha tutuklandı.

Talihsiz çocuğun yakınları, olayın Yakup’un Emil B. ve arkadaşlarının okulda uyuşturucu satma teklifini reddetmesi üzerine meydana geldiğini ileri sürdü. Olayın Polonya medyasına ilk yansıyan şekliyle para meselesi olmadığını belirten yakınları, Yakup’un bir süredir bu kişiler tarafından uyuşturucu satmaya zorlandığını ve tehdit edildiğini söyledi.

BATAĞA ÇEKMEYE ÇALIŞTILAR

Baba Kızıltaş, “Evladımı uyuşturucu batağına çekmeye çalıştılar, hem içirmeye hem de sattırmaya çalıştılar. Oğlum bunu bize anlatınca hemen polise haber verdik. 3 gün sonra da bu olay oldu. Söyleyecek söz bulamıyorum. 2 oğlum daha var, onlar da okula gidiyor. Polonya devletinden okulların güvenli yer olmasını istiyorum, uyuşturucudan uzak yerler olmasını talep ediyorum. Katilin de en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Yakup Kızıltaş’ın cenazesi, Varşova büyükelçisi Tunç Üğdül’ün katıldığı törenle başkentteki Tatar Mezarlığı’na defnedildi.