ERDOĞAN’IN ADAM KAÇIRMALARI AB PARLAMENTOSU GÜNDEMİNDE

Geçen yıl Kosova ve Moldova’dan Erdoğan’ın emriyle kaçırılan Türk öğretmenler, AB Parlamentosunda gündem oldu. Romanyalı AB parlamenteri, yapılan işlemi tartışmasız ‘adam kaçırma’ olarak nitelendirdi.

Romanyalı AB parlamenteri Monica Macovei, AB Türkiye raportörü Kati Piri’nin hazırladığı Türkiye raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Strasburg’daki oturumda söz alan Macovei, Türk öğretmenlerin Kosova ve Moldova’dan hukuksuzca Türkiye’ye götürülmesine sözü getirdi.

‘BUNUN ADI, ADAM KAÇIRMADIR’

Kaçırmaların Erdoğan’ın emriyle ve yerli yönetimlerin yardımıyla gerçekleştiğinin altını çizen Romanyalı parlamenter, ”Öğretmenlerin ev ve okul önünden vahşice gözaltına alınışına dair görüntüleri izledim. Hiçbir hukuki işlem yerine getirilmeden gönderildiler. Bu açık seçik kaçırmadır.” ifadelerini kullandı.

Kaçırılan öğretmenlerin isimlerini kürsüden sayan Monica Macovei, onlara sahip çıkmada kendisine destek olan parlamenterlere teşekkür etti.

Geçen yılın mart ayında Kosova’dan ve eylül başında Moldova’dan toplam 13 öğretmen kaçırılarak Türkiye’ye götürülmüş, ardından tutuklanmışlardı. Yurt dışında Hizmet okullarında görev yapan öğretmenler, ‘terörist’ olmakla suçlanıyor.

TÜRK ÖĞRETMENLER, ERDOĞAN’IN TALİMATI ÜZERİNE, ONLARCA YASA ÇİĞNENEREK KOSOVA’DAN GÖNDERİLMİŞ