Transporter haydutluğu devam ediyor. 2 kişi daha kaçırıldı: Bu kez adresler Edirne ve Antalya

15 Temmuz kontrollü darbe girişimi sonrasında hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara yeni kaçırılma vakıaları ekleniyor. Son olarak iki isim daha kaçırıldı. Bir ayda kaçırılanların sayısı 4’e çıktı. BTK uzmanı KHK’lı Salim Zeybek ve Tarım Bakanlığı çalışanı Gökhan Türkmen’den haber alınamıyor.

Edirne’de Salim Zeybek, Antalya’da ise Gökhan Türkmen silahlı kişilerce kaçırıldı. Aracının önü kesilerek Edirne’de kaçırılan Salim Zeybek’ten günlerdir haber alınamıyor. İnsan hakları savunucusu ve HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu  Gökhan Türkmen’in eşinin kendisine ulaşarak yardım istediğini, Antalya’da kaçıralan Türkmen’den 19 gündür haber alınamadığını söyledi. Gergerlioğlu, Antalya Valisi ve Emniyet Müdürü’ne kayıp ve kaçırılma hadisesi ile ilgili açıklama yapması çağrısında bulundu.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ GÖZÜNÜN ÖNÜNDE KAÇIRILDI

Edirne’deki kaçırılma olayı 21 Şubat tarihinde yaşandı. Salim Zeybek eşi ve küçük çocukları ile birlikte şahsi otomobilleri ile seyahat ederken Edirne Havsa gişelerinde araçları, silahlı kişiler tarafından tarafından durduruldu. Şahıslar, önce Salim Zeybek’i araçtan indirerek 34 FF 9017 plakalı araca zorla bindirdi, ardından eşi Fatma Betül Zeybek’i “Emniyete gidersen eşini ve aileni bir daha göremezsin” cümleleriyle tehdit ederek olay yerinden uzaklaştılar.

6 gündür eşinden haber alamayan ve hayatından endişe ettiğini dile getiren Fatma Betül Zeybek bugün savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan; Sosyal medya hesabından Salim Zeybek’in kaçırıldığını duyuran Fatma Betül Hanım; yetkililere seslenerek yardım talep ediyor.

ANTALYA’DA KAÇIRILAN TÜRKMEN 19 GÜNDÜR KAYIP

Antalya’da kaçırılan Gökhan Türkmen ise en son 19 gün önce Kepez’de görüldü. TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bildirdiğine göre, Gökhan Türkmen Kepez’de Fevzi Çakmak mahallesinden kaçırıldı. Eşi insan hakları savunucusu olarak Gergerlioğlu’ndan yardım istedi. Türkmen’den yaklaşık 3 haftadır haber alınamıyor.

YASİN UGAN VE ÖZGÜR KOCA’DAN HABER ALINAMIYOR

Yasin Ugan ve Özgür Koca’nın 13 Şubat’ta kaçırılmasının ardından iki kaçırılma olayı daha gün yüzüne çıktı. BTK uzmanı Salim Zeybek 21 Şubat’ta kaçırıldı. Tarım Bakanlığı’na bağlı Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nda memur olarak çalışan Gökhan Türkmen’in ise 7 Şubat’ta kaçırıldığı belirtiliyor. Böylece Şubat ayında MİT tarafından kaçırılan kişi sayısı 4’e yükseldi.