TÜRKİYE’DEKİ MAĞDURİYETLERİ EYFEL KULESİ ÖNÜNDE BROŞÜR VE GÜL DAĞITARAK ANLATTILAR

Fransa’nın başkenti Paris’te kurulan LA VİE Derneği, “Sevgililer Günü” için mağduriyetleri anlatan dikkat çekici bir etkinlik düzenledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te kurulan LA VİE Derneği, “ 14 Şubat Sevgililer Günü”nde Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklar Eyfel Kulesi’nin önünde broşür ve gül dağıtarak anlattı. Dernek gönüllüleri 14 Şubat’ta Eyfel Kulesi’nin önünde Fransızca broşürler dağıtırken, Türkiye’deki mağduriyetleri de gündeme getirdi.

Gönüllüler, Fransızca ve İngilizce broşürleri dört bir yanından gelen ziyaretçilere hediye ettiler. Güllerin yanında ise verdikleri broşürlerle Türkiye’de sevdiklerinden mahrum edilen yüz binlerce insanın sessiz feryadını duyurmaya çalıştılar.

Broşürlerde; Türkiye’deki zorba yönetim tarafından; ev kadınlarından, yeni doğum yapmış annelerle birlikte 700’ü aşkın bebeğe, hamile kadınlardan, yaşlı insanlara, öğretmen, işadamı ve gazetecilere kadar onbinlerce masum sivilin hukuksuzca hapishanelere doldurulduğu ifade edildi.

Kuruluş amacı yaşadıkları mağduriyetten dolayı Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan insanlara yardım etmek ve yaşanan hukuksuzlukları Avrupa’ya kamuoyuna duyurmak olan LA VİE Derneği yetkilileri bu tarz vicdani eylemlere devam edeceklerini söylediler.

Yerleştirilmiş video