ENES KANTER NY KNICKS’TEN AYRILDI

NBA takımlarından New York Knicks forması giyen yıldız oyuncu Enes Kanter takımıyla vedalaştı. NBA’de sezon içi takasın son günü olan 7 Şubat’ta bu yıl 14 oyuncu aynı durumda. Kanter’i kadrosuna katmak isteyen takımların başında Boston Celtics geliyor.

Amerikan Basketbol Ligi NBA takımlarından New York Knicks forması giyen yıldız oyuncu Enes Kanter takımından ayrıldı. Kanter, Twitter hesabından bir açıklama yayınlayarak kulübüyle vedalaştığını duyurdu. NBA’de sezon içi takasın son günü olan 7 Şubat’ta bu yıl 14 oyuncu aynı durumda. Kanter ve diğer oyuncular ücretlerini almaya devam edeceği gibi yeni sözleşme de imzalayacak.

NBA Ligi’nde son 3 senede her yıl ortalama 10, toplamda 30 oyuncu kontrat feshetti. 2019’da da 14 oyuncu bu durumda ve aralarında Carmelo Anthony, Ben Mclemore ve Enes gibi 3 yıldız isim de bulunuyor.

TAKIM ARKADAŞLARIYLA KUCAKLAŞARAK AYRILDI

Kanter’in dün takım yönetimi ve arkadaşlarıyla kucaklaşarak ayrıldığı öğrenildi. Öte yandan Kanter, New York Knicks taraftarlarının en çok sevdiği oyunculardan biri. Son 6 maçtır “We want Kanter” yani “Kanter’i istiyoruz” diye takım yönetiminin Enes’i oynatmamasına tepkilerini gösterirken, Enes’i de ne kadar sevdiklerini göstermiş oldu.

TAKIMIN LİGİ SONLARDA BİTİRME TAKTİĞİ

Knicks’in bir başka taktiğinin de ligi son sıralarda bitirerek gelecek sezon Draft Pick’lerde, yani yeni oyuncu alımlarında ilk sıralardan, yani en başarılı oyunculardan seçebilme stratejisi olduğu belirtiliyor. Bu NBA içinde bir kural, ligi sonlarda bitiren takımlar bir seneki seçmelerde en iyi oyuncuları alırlar, ki lige denge gelsin.

KENARDA TUTMAK MI GÖNDERMEK Mİ?

“Knicks Enes’i neden kenarda tutmuyor ve Release ediyor ve takımdan gönderiyor?” sorusuna karşılık ise “Eğer Knicks Enes gibi çok başarılı bir oyuncuyu kenarda tutarsa, takıma taraftarlardan gelen tepki giderek yükselecektir. Bugüne kadar Knicks tarihinde taraftarlardan böylesine tepki gelmeyişi ve böylesi olmayan bir durumla karşı karşıya kalan Knicks yönetimi kendi taraftarıyla daha kötü bir konuma girmek istemeyeceği için, onlar adına en güzel hamle Enes’i takımdan göndermek olacağını düşündüklerinden bunu yaptılar.” açıklaması getiriliyor. Eğer takım Enes’i göndermemiş olsa, şimdiden taraftar “We want Kanter“ diye her maç tezahürat yapmaya başlamışken, ligin geri kalan maçlarında Enes’e zaman vermemelerini kendi taraftarlarına izah edemeyeceklerinden, böyle bir şey yapmak zorunda kalmaları da muhtemel.

ENES KANTER’İN MENAJERİ: SÖZLEŞMENİN FESHİ BİR NBA KURALI

Rutin transfer dönemi uygulamasının AKP’nin havuz medyasında çarpıtılarak verilmesi üzerine açıklama yapan Enes Kanter’in Menajeri Mevlüt Hilmi Çınar, Kontrat release/fesh etme olayının Kanter’in son zamanlarda medyada Hizmet Hareketi adına yaptığı açıklamalarla teknik ve stratejik olarak hiçbir alakasının olmadığını söyledi. 7 Şubat’ın NBA’deki sezon içi takasların son günü olması ile Kanter’in açıklamalarının aynı döneme denk gelmesinden dolayı bu tür yorumların yapıldığına işaret eden Çınar, meselenin New York Knicks’in teknik olarak kendine çözüm bulma/arayış çabası olduğunu belirtti.

Bundan sonra Enes Kanter’in arzu ettiği takım ile kontrat imzalayabileceğini belirten Menajer Mevlüt Hilmi Çınar, aynı zamanda Knicks’teki kontratında kalan parasını da takımından almaya devam edeceği bilgisini verdi.