KAZIM KARABEKİR’İN TORUNUNDAN BAKAN’A 15 TEMMUZ TEPKİSİ

Kazım Karabekir'in torunlarından Ferhan Ayasbeyoğlu, Kazım Karabekir'i anma toplantısında 15 Temmuz'u anlatan Bakan Kurum'a, "Bugün 15 Temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. Yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. Böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor" dedi. Torun Karabekir salon dışına atıldı.

Karaman’da düzenlenen Kazım Karabekir’i Anma Programı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kazım Karabekir’in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu arasında ’15 Temmuz’ gerginliği yaşandı. Ayasbeyoğlu, Bakan Kurum’un konuşmasında 15 Temmuz’dan bahsetmesine tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karaman’da Kazım Karabekir Paşa’yı anma törenine katıldı. Programda 15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuşulmasını istemediğini söyleyen Kazım Karabekir Paşa’nın torunu tepkiler üzerine salonu terk etti.

KARABEKİR ANMASINDA 15 TEMMUZ’U ANLATTI

Yapılan töreni izleyenler arasında bulunan Karabekir’in torunlarından Ferhan Ayasbeyoğlu, Bakan Kurum’un konuşması sırasında ayağa kalkıp “Lütfen… Şu 15 Temmuz olayını konuşmayın. Ben, Kazım Karabekir ailesi olarak bunu sizden rica ediyorum, bugün konuşmayın. Yarın öbür gün istediğinizi yapın, ama lütfen buna alet etmeyin. Benim kanıma dokunuyor böyle bir konuşma yapılması. Demin arkadaşınız da aynı konuşmayı yaptı. Yeter, lütfen tekrarlamayın. Kazım Karabekir’in ölümü hakkında konuşun. Kurtuluş Savaşı’yla, Çanakkale Savaşı’yla bunu aynı kefeye koydunuz sesimiz çıkarmadım. Ama lütfen artık yeter. Kusura bakmayın.” ifadelerini kullandı.

PARTİLİLER VE BAKAN KARABEKİR’İN TORUNUNU SALON DIŞINA ATTI

Konuşmasının ardından dışarı çıkarılmak istenen Ferhan Ayasbeyoğlu, “Beni çıkartamazsınız” diyerek tepki gösterirken salondan gelen tepkinin ardından salonu terk etti. Ayasbeyoğlu salondan çıkarken kendisine tepki gösteren vatandaşlara “Ayıp ya, dedem için buradasınız” şeklinde cevap verdi.

İstiklal Savaşı’nın büyük komutanlarından Kazım Karabekir Paşa, cumhuriyetin kurulmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanlığını yürütmüş ve bu görevine vefatına kadar devam etmişti. 3 kız çocuğu sahibi olan Kazım Karabekir, 26 Ocak 1948 yılında Ankara’da hayata veda etti.