2018: TÜRKİYE’DE ‘ZULÜM YILI’ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Gazeteci-yazar Adem Yavuz Arslan. twitter hesabı üzerinden 2018 yılında Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları tek tek sıraladı. Arslan, ” 2018’e dair notlarıma baktım. Acıdan, zulümden, hukuksuzluktan başka bir şey bulamadım. Unuttuklarım, gözümden kaçan ve bilmediğimiz başka dramlar vardır mutlaka. Onları da #2018deyince hastagına ekleyebilirsiniz.” dedi.

İşte Arslan’ın o twetleri ve o hukuksuzluklar.

*14 yaşındaki Berk Görmez’in anne ve babası KHK’lıydı. Babası Bekir Görmez tutuklu olduğu için Berk baba hasretiyle hayata gözlerini yumdu. Baba Bekir Görmez oğlunun cenazesine elleri kelepçeli getirildi. Dua ederken bile kelepçesi çözülmedi.

*Zabıt Katibi Mesut Dinç, cezaevinden çıkarıldıktan sonra işsiz kalan Dinç, MS hastalığına yakalandı ve hayatını kaybetti

*42 yaşındaki emniyet müdürü Ali Ünlü KHK ile atıldıktan sonra Almanya’ya iltica etti. Stuttgart’ta kaldığı kampta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

*Diyarbakır’ın ‘yahya abi’si, hayırsever iş adamı Vahyettin (Yahya) Bayat tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nde kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. 

*Doc.Dr Ahmet Turan Özcerit, KHK ile işinden atıldı ve ardından tutuklandı. Kanser hastası olmasına rağmen tedavi için tahliye edilmedi. Tahliye edildiğinde çok geç kalındı ve hayatını kaybetti

* KHK cinneti. Eşi Cemaat soruşturmalarından tutuklanan Seher Baş, yüzde 99 engelli oğlu Eyüp Öztürk’ü vurduktan sonra intihar etti.

*İşkence ile öldürülen Gökhan Açıkkollu 2018’in ilk aylarında MEB tarafından görevine iade edildi.Bakanlık Gökhan Açıkkollu’nun masum olduğuna ölümünden sonra karar verdi.

*Cezaevindeki oğullarını Mardin’deki cezaevinde ziyaret sonrası dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Aydın ailesinin dramı ağlattı. Ailenin, tutuklu oğlu öğretmen Burak Aydın cezaevinden bir günlük izinle mezarlarını ziyaret edebildi.

*Meriç yürekleri dağladı. Türkiye’de ki zulümden kaçan Abdürrezzak ve Doğan ailesinin bindiği bot battı. Meriç’in soğuk sularından çocuk cesetleri toplandı.

*38 yaşındaki bilgisayar öğretmeni Mehmet Koşar Cemaatçi olduğu iddiası ile tutuklandı, hapis yattı. Tahliye edildikten sonra bunalımdan çıkamadı ve intihar etti.

*Elazığ’ın tanınan eğitimcilerinden Cemal Gürer tutuklu bulunduğu cezaevinde kansere yakalandı ve hayatını kaybetti

*3 çocuk annesi Esma Uludağ, Türkiye’de ki zulümden kaçıp Yunanistan’a gitmişti. Başarıları ile bilinen Esma Uludağ, yaşadıklarına daha fazla dayanamadı ve Yunanistan’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

*KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen Öğretmen Hatice Ezgi Orçan kansere yakalandı. 3 çocuk annesi Orçan işsizlikle mücadele ederken kanser ilerledi ve kurtarılamadı.

*Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren ve Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Türkiye 3. olan doktor İbrahim Halil Özyavuz tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ölü bulundu. Ailesine ‘intihar etti’ dendi. Vücudunda işkence izleri vardı.

*KHK ile ihraç edilen öğretmen Mehmet Çelik kansere yakalandı. Yakalama kararı olduğu için tedavisi gecikti ve hayatını kaybetti. Eşi Esra Çelik cenazede göz altına alındı, çocukları ortada bırakıldı.

*23 ay tutuklu kalan 42 yaşındaki emniyet müdürü İsmail Ülker’in tedavisine ve tahliyesine uzun süre izin verilmedi. Sağlık kurulu raporuna rağmen tahliye edilmeyen Ülker ölümünden kısa süre önce serbest bırakıldı.

*Selman Aşçı legal bir derneğe üye olduğu için tutuklandı, bağırsakları patladıktan on gün sonra hastaneye götürüldü ve 32 yaşında hayatını kaybetti.

*Mağdur aileler için içli köfte yapıp satan ingilizce öğretmeni Halime Gülsu, ‘terör’ suçlamasıyla tutuklandı.Hastalığına rağmen ilaçları verilmedi. Revire çıkartılmadı. Halime Öğretmen herkesin gözü önünde hayatını kaybetti.

*Kur’an kursu öğretmeni Nesrin Gençosman Ordu’da tutuklandı. Daha ilk mahkemesine bile çıkmadan cezaevinde zatüre mikrobu kaptı. Hafta sonu diye revir ilaçlarını vermedi ve komaya girdi.Hastaneye kaldırıldı ama çok geçti. 30 yaşındaki Nesrin hoca hayatını kaybetti.

*Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ankara İstihbarat Eski Şube Müdürü Zeki Güven işkence ile öldürüldü. Sapasağlam girdiği cezaevinden kısa süre sonra cansız bedeni çıktı.

*Deniz Hakan Şen. Mide kanseriydi 85 kg dan 50 kg’ma düşmüştü, tutukluydu, 45 dilekçe verdi, yüzüne bakmadılar, 60 gün sonra Dr.’a gidebildi. Ama çok geçti
42 yaşında hayata gözlerini kapadı

*27- 33 yaşında ki polis memuru Kadir Eyce cezaevinde kanser oldu. Tedavisine izin verilmedi. Adeta eridikten sonra hastaneye çıkışına izin verildi ancak kurtarılamadı.