MOLDOVA CUMHURBAŞKANINA 10 MİLYON EUROLUK RÜŞVET SARAYI YAPTIRAN ANKARA REJİMİ, KİŞİNEV’DEKİ 200 TÜRK İNŞAAT İŞÇİSİNİ PERİŞAN ETTİ

SARAYA VAR İŞÇİLERE YOK: Çeşitli vaatlerle Kişinev’e götürülen 200 inşaat işçisi iki aydır ücretlerini alamadı. Mağduriyetlerini Türk Büyükelçiliği yetkililerine aktarmak isteyen işçiler eli boş döndü. Türk yetkililer, işçilerin mağduriyetleri medya ve kamuoyuna yansımasın diye beş parasız Türkiye’ye gönderdi.
ROMANYA HABER / Kişinev

Eylül ayında Moldova’deki oligarklarla 7 Türk öğretmeni iade karşılığında 10 milyon Euro’luk kirli saray yapan Erdoğan rejiminin yandaş müteahhidi, çeşitli vaatlerle bu ülkeye götürdüğü 200 Türk vatandaşını kış ortasında beş parasız sokağa attı.

Hak ettikleri aylıkları ödenmeyen ve en temel insani ihtiyaçları karşılanmayan işçilerin haftalardır süren mağduriyetleri ‘medyada yer almasın’ diye apar topar pasaportlarına el konularak Türkiye’ye götürüldü.

Seslerini duyurmaya çalışan işçiler, geçtiğimiz günlerde Kişinev’de çalıştıkları şirketten paralarını alamadıklarını ve burada mahsur kaldıklarını dile getiren açıklamalarda bulunmuştu.

VAAT EDİLEN MAAŞLARINI ALAMADILAR 

Mağduriyetlerini anlatan işçiler ceplerinde en temel ihtiyaçlarını karşılayacak paralarının olmadığını, 2 aydan beri maaş alamadıklarını ifade ederek yetkililerden destek istemişti.

Görüştükleri Türkiye’nin Kişinev’deki büyükelçilik yetkilileri, mağduriyetlerini anlatan işçilere polise gitmelerini tavsiye etti.

200 Türk işçi, Kişinev’deki Türk Büyükelçiliği önünde yaptıkları hak arama mücadelesinden de hiçbir netice alamadı.

Medyascope.tv’ye konuşan bir işçi, Moldova’ya turist vizesiyle getirildiklerini, şirketle aralarında herhangi bir yasal sözleşme bulunmadığını anlattı. Bir haftadır konsoloslukla görüştüklerini fakat bir sonuca varılmadığını vurgulayan mağdur işçi, kaldıkları şantiyenin yatakhanesinde elektrik ve suyun da kesildiğini vurguladı.

 ‘TURİSTİK GEZİ’ KILIFIYLA GÖTÜRÜLEN İŞÇİLERİN HİÇBİR SOSYAL HAKKI YOKMUŞ

İşçileri çeşitli vaatlerle Moldova’ya götüren kişinin Selami K. isimli müteahhit olduğu, bu kişinin işçileri, “Turistik gezi” adı altında buraya getirttiği ve işçi başına para topladığı açıklandı.

Selami K.’nin Moldova’da yönlendirdiği şirkete giden işçiler çalışmaları sonunda anlaştıkları parayı alamadı. Bu sefer Türkiye’ye dönmek isteyen işçiler, firmanın engellemesiyle karşılaştı.

Yaklaşık iki aydır Kişinev’de çalıştıklarını, kendilerine oturum ve sosyal haklarının verileceği vaadinde bulunulduğunu, fakat  hak ettikleri paralarını alamadıkları için işi bırakarak Türkiye’ye dönmek istediklerini dile getiren S.G. isimli işçi, şöyle konuştu, “Grev yapınca şirket, pasaportlarımıza el koydu. Şantiyeye giriş çıkışları yasakladı. 15 gün mağdur olduk. Konsolosluğa da başvurduk. Ancak buradan da yardımcı olmadılar” ifadelerini kullandı.

MAĞDURİYETLER MEDYADA YER ALMASIN DİYE APAR TOPAR TÜRKİYE’YE GÖNDERİLEN İŞÇİLER: “TERÖRİST GİBİ KARŞILANDIK”  

Kişinev’deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinin kendilerini kandırdığını belirten işçiler, mağduriyetini gidermek yerine ‘olay medyada yer almasın’ diye apar topar Türkiye’ye gönderildiklerini söyledi.

Devletin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen işçiler, İstanbul havaalanında yaptıkları açıklamada polisin pasaportlarına el koyduğunu, medyada yer almasın diye havaalanında farklı bir kapıdan çıkış yaptırıldığını ifade ettiler.

İstanbul’da 300 Harekat polisiyle terörist gibi karşılandıklarını vurgulayan mağdur işçiler, “Sanki vatan hainiyiz. Biz bu muameleyi hak etmiyoruz” diye yakındılar.

 

MİLYON DOLARLIK HEDİYELERİ ÇOK SEVEN DODON, 10 GÜN SONRA ERDOĞAN’A İADE-İ ZİYARETTE BULUNACAK!

Moldova’da muhalefet lideri kirli pazarlığı deşifre etti: ERDOĞAN, ZİYARETİ 7 ÖĞRETMENİN SINIRDIŞI EDİLMESİ ŞARTINA BAĞLAMIŞ