Moldova’da muhalefet lideri kirli pazarlığı deşifre etti: ERDOĞAN, ZİYARETİ 7 ÖĞRETMENİN SINIRDIŞI EDİLMESİ ŞARTINA BAĞLAMIŞ

Moldova Dayanışma Hareketi Partisi (PAS) lideri Maia Sandu, hukuksuzca sınırdışı edilerek Türk yetkililere teslim edilen Orizont’un 7 eğitimcisi üzerinden yapılan kirliği pazarlığı deşifre etti.

Moldova Dayanışma Hareketi Partisi (PAS) lideri Maia Sandu, hukuksuzca sınırdışı edilerek Türk yetkililere teslim edilen Orizont’un 7 eğitimcisi üzerinden yapılan kirliği pazarlığı deşifre etti. Erdoğan’ın dün başlayan ve bugün sona erecek Moldova ziyaretinin  7 öğretmenin sınırdışı edilerek kendilerine teslim edilmesine şartına bağladığını ileri süren Sandu, ”Erdoğan, 7 öğretmenin sınırdışı edilerek kendilerine teslim edildikten sonra ancak resmi ziyareti kabul etti.” açıklamasını yaptı.

PAS Lideri Sandu, Moldova Jurnal TV’ye yaptığı değerlendirmede, bu kirli pazarlığın çok net olduğunu ifade ederek, “Eğer öğretmenler teslim edilmeseydi bu ziyaret gerçekleşmeyecekti.” yorumunu yaptı.

Erdoğan’ın ziyaretinin Moldova’nın AB ile mesafeli olduğu bir döneme denk gelmesinin de dikkat çekici olduğunu vurgulayan Sandu, Erdoğan’ın diktatör olduğunu ve Moldova’daki iktidarın yaptığı bu kirli ilişkilerle ülkeyi izole ettiğini söyledi.

Sandu, hukuksuzca Türkiye’ye teslim edilen öğretmenlerin işkence ve hayati tehlikeleri bulunduğunu belirterek, “Öğretmenlerin sınırdışı edilmesi konusunda hiçbir haklı hukuki gerekçe ortaya konulamamıştır. Sınırdışı kararını Vlad Plahotniuc ve Igor Dodon’un kirli alış veriş karşılığında ödedikleri bir bedel olduğunu düşünüyorum” dedi.

Moldova Parlamentosu Başkan Yardımcısı Valeriu Ghileţchi de daha önce öğretmenlerin sınırdışı edilmesinin hukuksuz olduğunu vurgulamış, bu konuda yaşanan gelişmelerin yeni sorulara neden olduğunu kaydetmişti.

Adalet Bakanlığı Devlet Sekreteri Nicolae Eşanu ise bu olay nedeniyle Moldova’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde mahkum olacağı uyarısında bulunmuştu.

Moldovalı parlamenterden, Erdoğan’ın iftiralarına pankartlı cevap: ONLAR TERÖRİST DEĞİL, ÖĞRETMEN