TİMİŞ’Lİ ROMEN VATANDAŞININ ÖRNEK DAVRANIŞI: SATIN ALDIĞI İKİNCİ EL DOLAPTA BULDUĞU 95 BİN EURO’YU SAHİBİNE TESLİM ETTİ

ROMANYA HABER / Bükreş 

Timiş’te yaşayan tarım işçisi Samuel Stănici (33) isimli Romen vatandaşı, ikinci el eşya satan web sitesinden (OLX) satın aldığı ahşap dolabın içinden 95 bin Euro çıkınca hayatının şokunu yaşadı.

Dolabı Arad’tan satın aldığını söyleyen Stănici, aldığı zaman incelediğini, eve getirdikten sonra tekrar baktığını ancak bir şey göremediğini belirtiyor. Fakat bir hafta sonra çocuklar oyun oynarken dolabın içerisinde para kutusu bulmuşlar.

Timiş’te yaşayan tarım işçisi Samuel Stănici başından geçenleri Adevarul gazetesine anlattı

Samuel ve eşi, 500’er Euro’lar halinde dizilen banknotları görünce hayatlarının şaşkınlığını yaşamışlar. Paraları sayıp içinden 95 bin Euro çıktığını görünce daha da şok olmuşlar.

Samuel Stănici, başından geçenleri Adevarul gazetesine şöyle aktarıyor:

“Büyük bir şok yaşadık. İlk anda bir anlam veremedim. Bunun gerçek olup – olmadığını, hayal gördüğümü falan düşündüm. Gerçek şu ki, parayı bulduğum için kendimi mutlu hissetmiyordum. Beni stres bastı. Çünkü ne parası olduğunu bilmiyordum. Bütün gece uyuyamadım. Sanki kapıma bir sürü araba dayanacakmış gibi geldi. Eşime de durumu anlattım. Nedir bu?.. Bir mafya mı beni deniyordu?”

“BÖYLE İNSANLAR ARTIK ZOR BULUNUYOR”

Bulduğu paranın sahibini merak eden Samuel, arkadaşı Mircea ile esrarengiz paranın kaynağını araştırmaya başlamış. Bunun için Arad şehrine giden iki arkadaş sonraki gelişmeyi şöyle aktarıyor:

“Düşünüyordum ki belki parayı dolabı satın aldığım adam da onu başka yerden almıştır. O yüzden paranın gerçek hak sahibine yüzde yüz ulaşmasından emin olmak istedim. Arkadaşımla beraber dolabı aldığım Arad iline gittik. Dolabı aldığım kişiyi ziyaret ettik. Adam, babasından miras kalan evi zevkine uygun şekilde hazırlamak için dolabı satıp yeni dolap aldığını söyledi. Dolabın babasından kaldığını ve paranın da babası tarafından dolaba konulmuş. Sonra sahibi olduğuna kanat getirince parayı kendisine teslim ettik.’

“PARANIN 9500 EUROSUNU ÖDÜL VERDİ”

Eski dolap sahibi de parayı bulan genç işçinin örnek davranışından çok etkilenerek şu görüşleri dile getiriyor, „Çok güzel bir jestti. Kendisini çok takdir ettim. Bulduğu parayı kimseye söylemeyebilirdi. Ama o parayı geri getirdi. Böyle insanlar artık çok zor bulunuyor. Bu nedenle kendisine ödül olarak paranın 9500 Euro’sunu hediye ettim.”

Timiş’te yaşayan tarım işçisi Samuel Stănici satın aldığı ikinci el dolabın önünde.

PARA MUTLULUK GETİRMİYOR

Normal insanlık görevini yaptığını belirterek ödül için bu parayı getirmediğini sadece esas sahibine teslim ederek vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten tarım işçisi Samuel Stănici şu tespiti yapıyor,” Bence Tanrı beni parayla imtihan etti. Çok para olunca ne yapacağımı denedi. Ben geçimimi çalışarak kazanan bir insanım. Çalışmayı severim. Çok fazla parayı görünce mutlu olmadım. Sadece stresli günler geçirdim. Anladım ki mutluluk parada değilmiş. Para olması gereken yere gitti.”