Dev tarım makinesi Romen çiftçilerin hizmetinde

Arad’daki bir çiftlikte test edilmeye başlanan çok amaçlı makina, arazinin hazırlanmasından ekime ve hasada kadar tüm işlemlerde kullanılabiliniyor.

1100 beygir gücüne sahip dünyanın en güçlü tarım makinası ‘Nexat’, Romen çiftçilerin hizmetinde. Hem toprak işleme, hem ilaçlama, hem de hasat yapabilen bu modüler tarım aracı, tarlanızdaki tüm işleri tek bir çatı altında gerçekleştiriyor.

Arad’daki bir çiftlikte test edilmeye başlanan çok amaçlı makine, arazinin hazırlanmasından ekime ve hasada kadar tüm işlemlerde kullanılabiliyor.

SAATTE 200 TON ÜRÜN TOPLAYABİLİYOR

Hannover fuarında yenilik dalında altın madalya kazanan ve çalışma genişlik alanı 14 metre, taşıyıcı aracıyla 270 derece dönebilen bir kabin sunuyor. Hasat modülüyle saatte 200 ton ürün toplayabilirken, toprak işleme ve ekim modülüyle 20 ton tohum haznesine sahip! İlaçlama modülüyle 70 metre genişliğe kadar ilaçlama yapabilen bu makine, tarım üretimini mükemmel etkili hale getiriyor.

ARAD’TAKİ ÇİFLİKTE TEST EDİLMEYE BAŞLANDI

Horia kasabasındaki çiftliğin sahibi, son 15 yılda çiftliğine 30 milyon euroluk yatırım yaptığını söylüyor. 7 bin dekarlık alana sahip çiftlikte yeni bir yağ işleme hattı yatırımına başlayan şirket, yeni araçla yılda 9 bin ton hammadde işlemeyi hedefliyor.