Aradlı genç girişimcinin egzotik hayvan merakı

Aradlı 19 yaşındaki genç girişimci Denis Caba, ‘egzotik’ hayvanlardan geçimini sağlıyor.

Aradlı 19 yaşındaki genç girişimci Denis Caba, ‘egzotik’ hayvanlardan geçimini sağlıyor. Deve kuşu ve tavus kuşu yetiştiren ve yumurtalarından iyi para kazandığını belirten Caba, 600-700 gram gelen deve kuşu yumurtasının tanesini 150 leye satıyor.

Genç girişimcinin Ineu’daki çiftliğinde yaklaşık 700 kümes hayvanı bulunuyor. Bunlardan bazıları, Romanya’da nadir bulunan türlerden. Ayrıca Romanya’da tek ‘Chabo’ türü cüce tavuk yetiştiricisi.  

DEVE KUŞU YUMURTASI SATIYOR

Bir devekuşu kış boyunca ortalama 25 yumurta yapıyor. Deve kuşunun yavrusunu ise 125 euroya satıyor. Yumurtalar; Küba, Cezayir ve Pakistan gibi ülkelere de satılıyor. Tavus kuşunun tanesi ise ortalama 1000 euro. Denis, bu mesleği babasından öğrenmiş.

HAYATINI DEĞİŞTİREN HEDİYE!

Deniz Caba’nın egzotik hayvanlara merakı, 6 yaşındayken kümes hayvanı yetiştiricisi babasının aldığı kanatlı hayvanlarla başlamış. İşinde başarı için çok sabır ve tecrübe gerektiğine inanıyor. İlk olarak tavuk ve horozlarla başlayan kanatlılara ilgisi zamanla egzotik hayvanlara dönüşmüş.

EĞİTİMİNİ DE HAYVANCILIK ÜZERİNE YAPIYOR

2015’ten beri Kümes Hayvanları Yetiştiricileri Derneği üyesi olan Caba, mesleğini daha da geliştirmek için Cluj-Napoca’daki Tarım Bilimleri Üniversitesi’ne kayıt olmuş. Halen fakültenin 1’inci sınıfında eğitim görüyor.