ERDOĞAN’I KİŞİNEV’DEN KOMRAT’A GÖTÜRMEK İÇİN ANKARA’DAN İKİ SKORSKY HELİKOPTER GETİRTİLDİ

Erdoğan’la Dodon’u 100 kilometrelik Kişinev’den - Komrat’a intikal ettirmek için Ankara'dan iki Skorsky helikopter getirtildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın bugün Kişinev’den Gagavuz Yeri’ne yaptığı ziyaret için, Ankara’dan başkent Kişinev’e iki Skorsky helikopter gönderildi.

Erdoğan, Moldova’daki resmi ziyaretinin ikinci gününde bugün Gagavuz Yeri özerk bölgesine geçti. Başkenti otonom bölgeye bağlayan 100 kilometrelik yolun bozuk olması nedeniyle, Ankara’dan Kişinev’e 2 helikopter gönderildi. Skorsky tipi helikopterler, dün öğleden sonra Kişinev havaalanına iniş yaptı.

ERDOĞAN VE DODON AYNI HELİKOPTERLE GAGAVUZ YERİNE GEÇTİ

Bu sabah Erdoğan ve Dodon, eşleri ile birlikte helikopterle Gagavuz Yeri bölgesine intikal etti.

Erdoğan’ın bugünkü programında, TİKA’nın finansmanıyla başkent Komrat’ta tadilatı tamamlanan kurumları hizmete açtı. Kültürevi, poliklinik, Nasreddin Hoca kreşinin açılışları, Moldova cumhurbaşkanı Dodon ve Gagavuz Yeri Başkanı İrina Vlah’ın iştirakleriyle gerçekleştirildi.

İKİ TOMA TESLİM EDİLDİ

Türkiye’nin Gagavuz Yeri özerk bölgesine yardımları arasında, iki adet toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) da bulunuyor. İki adet TOMA’nın dün akşam yerel yetkililere teslim edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Moldova’nın tüm bölgeleriyle kalkınması için elimizden gelen katkıyı yaptık. İnşallah bundan sonra da Moldova halkının ve Gagauz Türklerinin yanında olmayı sürdüreceğiz.” temennisinde bulundu.

Gagavuz Yeri ziyareti çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halk Meclisi meydanında konuşma yaptı.