KRİZ UCUZ EKMEK KUYRUKLARINI YENİDEN BAŞLATTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 200 gramlık Kent Ekmek, 60 kuruştan satıldı. Ekmeğin pahalı olması nedeniyle, belediyenin satış büfelerinin önünde uzun ekmek kuyrukları oluştu.

Ekonomik kriz, bir dönem halk ekmek büfeleri önündeki uzun ekmek kuyruklarını da yeniden getirdi. Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 200 gramlık Kent Ekmek 60 kuruştan satılıyor. Ekmek satış büfelerinin önünde özellikle sabahları uzun kuyruklar oluşuyor.

FİYAT DA GRAMAJ DA DÜŞTÜ

Kent Ekmek’in fiyatında yaptıkları düzenleme hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Çelik “Ekmeğin fiyatını 60 kuruşa çektik. Fiyatı dengede, kaliteyi üst seviyede tutmak tek amacımız. Fırını açtığımız gün ekmek gramajımız 250 gramdı ve fiyatımızı 75 kuruş olarak açıklamıştık. Geçtiğimiz günlerde hükumetimizin aldığı kararla ekmek israfını önlemek için, ekmek gramajının düşürülmesi konusunda bir yönetmelik yayımlandı. Dolayısıyla ekmek 200 grama kadar yapılabilir hale geldi. Biz de ekmeğimizi 200 grama indirdik ve fiyatı da 60 kuruşa çektik” diye konuştu.