Hulusi Akar ve Süleyman Soylu, Erdoğan’ın Bayram Mesajını İphone’la Dinletti

iPhone boykot çağrısı yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar süpriz yaptı. Akar, Erdoğan’ın bayram mesajını görevli askerlere iPhone’dan dinletti.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erdoğan’ın bayram mesajını Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli askerlere iPhone telefonundan dinletti.

SOYLU DA IPHONE’LA ARADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bayramın ilk günü Kato Dağı’ndaki üs bölgesinde askerleri ziyaret etti. Soylu ziyareti sırasında Erdoğan’ı, iPhone marka telefonundan aradı. Erdoğan telefon aracılığı ile askerlerin Kurban Bayramını kutladı.

ABD ile Türkiye arasındaki rahip Brunson krizinin ardından ABD, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı almıştı. Erdoğan ise bu yaptırım kararlarını yanıtsız bırakmamış ve ABD’ye yönelik boykot çağrısında bulunmuştu. Erdoğan’ın boykot çağrısında iPhone’u hedef alması ise dikkat çekmişti. Erdoğan boykot çağrısında “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların IPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs Vestel var” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu çağrısının ardından iPhone marka telefonlarını parçalayan AKP’li ve MHP’li milletvekilleri, il başkanları, parti yöneticileri oldu.