Şampiyon Tenisçi Simona Halep’e Bükreş’te Görkemli Karşılama

Roland Gross şampiyonu genç sporcuya Bükreş belediye başkanı tarafından şehrin anahtarı takdim edildi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon olan Simona Halep, Romanya’da görkemli bir törenle karşılandı. Halep’e, Bükreş’in anahtarı takdim edildi. Törende, yargıya müdahaleleriyle halkın öfkesini toplayan iktidar partili belediye başkanı yuhalandı.
Teniste dünya sıralamasında 11 aydır bir numarayı işgal eden Simona Halep, Roland Garros turnuvasında kupayı kaldırarak kariyerindeki en büyük başarıya imza attı. Halep, daha önce Grand Slam olarak nitelenen turnuvalarda üç kez final oynamış ancak kupaya uzanamamıştı. Simona Halep, 40 yıl aradan sonra Roland Garros’ta şampiyon olan ilk Rumen sporcu oldu.

HALEP’E ALKIŞ, BAŞKANA YUH SESLERİ

Ülkeye dönüşünde Simona Halep için başkent Bükreş’te karşılama töreni düzenlendi. 20 bin kişi katıldığı törende, Simona Halep’i anons eden Bükreş belediye başkanı Gabriela Firea ıslıklandı. İktidar partisi üyesi Firea, yargı-hükümet çatışmasında halkta oluşan öfkeden nasibini aldı. Başkan Firea, yuh sesleri arasında Simona Halep’e Bükreş’in anahtarını verdi. Başkanı yuhalayan seyirci, Rumen sporcuya alkışlarla mukabele etti.

‘’SOROS’UN İŞBİRLİKÇİLERİ’’

Tören tamamlanmadan staddan ayrılan Belediye Başkanı, tepkisini sosyal medya hesabından verdi. Yuhalayan grubun Amerikalı milyarder George Soros’un müttefikleri olduğunu ileri süren Firea, ‘’Etkinliği itibarsızlaştırmak için komplo kurdular’’ suçlamasında bulundu.
Skandal olay yabancı basına da malzeme oldu. Amerikan gazetesi Washington Post olayı, ‘’Alkışlar Simona Halep’e, yuhalamalar Bükreş belediye başkanına’’ başlığıyla duyurdu.
simona
SİMONA HALEP KİMDİR?
1991 yılında Karadeniz kıyısındaki Köstence ilinde doğan Simona Helep, 2008 French Open gençler finalinde Elena Bogdan’ı üç sette yenerek adını duyurdu. Hırsı ve disipliniyle kısa sürede başarı basamaklarını tırmanan Halep, 2013’te katıldığı turnuvalardan 6 kupa kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Üç Grand Slam turnuvasında finalden dönen Halep, Roland Garros’ta Sloane Stephens’ı 2-1 yenerek bir hayalini daha gerçekleştirdi. (IPA)